24.8.2011

Zasnovana za življenje: dva nova fotoaparata Nikon COOLPIX

Ljubljana, Slovenija, 24. avgust 2011 – Podjetje Nikon Europe je danes okrepilo serijo fotoaparatov COOLPIX Style z dvema novima modeloma, ki dvigata merila za oblikovanje in funkcionalnost v kompaktnem ohišju. Prvi novi član je COOLPIX S1200pj, najnovejši kompaktni fotoaparat z vgrajenim projektorjem. COOLPIX S1200pj kot naslednik fotoaparata COOLPIX S1100pj omogoča projekcijo, ki je 20 lumnov svetlejša, ter takojšnjo povezavo z napravami iPhone, iPad in iPod Touch za še več možnosti pri souporabi videoposnetkov in fotografij. Drugi novi član je COOLPIX S100 – stilsko oblikovan fotoaparat z upravljanjem na dotik s 16 milijoni slikovnih točk, 8,7-centimetrskim (3,5-palčnim) zaslonom OLED na dotik in možnostjo fotografiranja v 3D.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: »Fotografiranje in souporaba fotografij z drugimi sta postala še preprostejša. Fotoaparat COOLPIX S1200pj je posodobitev naše inovativne serije fotoaparatov s projektorjem, ki smo mu dodali zmožnost povezave in projekcije iz naprav iPhone in iPad. Po drugi strani fotoaparat COOLPIX S100 prinaša stilski pristop in inovativne funkcije, kot je fotografiranje v 3D, tako da lahko na zabaven način eksperimentirate pri zajemu sveta.«

Ustvarjen za fotografiranje in souporabo – COOLPIX S1200pj

Nikdar več se vam ne bo treba stiskati okrog majhnega zaslona, da bi si ogledali fotografije, videoposnetke ali predstavitve. COOLPIX S1200pj zdaj nudi še več načinov, kako se povezati s svojimi vsebinami, saj z vgrajenim projektorjem omogoča preprosto fotografiranje in souporabo. Fotoaparat S1200pj je naslednik fotoaparata COOLPIX S1100pj, po novem je združljiv tudi z napravami iPhone, iPad ali iPod Touch, hkrati pa se povezuje tudi z računalniki Mac in PC, tako da lahko takoj prikažete fotografije in videoposnetke na katerikoli ravni površini. S svetilnostjo 20 lumnov in tehnologijo DLP so projekcije še svetlejše kot kadarkoli prej, tako da lahko ustvarijo projicirane slike z velikostjo od 26 do 152 cm (od 5 do 60 palcev). Osvetljeni krmilni elementi na fotoaparatu in daljinski upravljalnik, ki je na voljo kot dodatna možnost, omogočajo preprosto upravljanje v temnih okoljih.

Fotoaparat COOLPIX S1200pj omogoča zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov neverjetne ločljivosti in natančnosti, saj ima slikovno tipalo CCD s 14 milijoni slikovnih točk, snemanje videoposnetkov v ločljivosti HD (720p) s stereo zvokom, širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom in štiri funkcije za samodejno preprečevanje zameglitve.

Fotoaparat COOLPIX S1200pj je primeren tudi za najbolj ustvarjalne, saj lahko z njim fotografirate ali snemate videoposnetke s posebnimi učinki, na fotografijah pa lahko po zajemu uporabite raznovrstne filtre. Učinki, s katerimi lahko fotografirate, so »mehka ostrina« in »nostalgična sepija«, filtri v fotoaparatu, s katerimi lahko še izboljšate fotografije, pa so učinek »zvezdaste svetlobe«, »ribje oko« in »učinek miniature«.

Fotoaparat COOLPIX S1200pj je na voljo v dveh barvah: črni in rožnati.

Dotaknite se dovršenosti – COOLPIX S100

Fotoaparat COOLPIX S100 je prava in nadvse prefinjeno oblikovana izbira za tiste, ki želijo fotoaparat, ki je preprost za uporabo in idealen za prenašanje. Ta elegantni model je na voljo v rožnati, rdeči ali črni ter z ohišjem, ki je debelo samo 18,1 mm, hkrati pa nudi odličen oprijem in ga lahko spravite v vsak žep ali torbo. Tako imate na voljo popolno mešanico vrhunskega sloga in visokotehnološke odličnosti. Nadzorna plošča, ki zazna več dotikov hkrati, vam omogoča, da zgolj z dotikom prstov upravljate z velikim, 8,7-centimetrskim (3,5-palčnim) zaslonom OLED.
Če se želite pri fotografiranju še bolj zabavati, ima COOLPIX S100 možnost fotografiranja v 3D tehniki. Ta namenski način za 3D-fotografiranje združi dve fotografiji, posneti z različnih položajev, v 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na TV-jih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike. Kot vsi modeli COOLPIX tudi S100 zagotavlja vrhunsko delovanje v kakršnikoli svetlobi, saj ima zelo občutljivo tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk. Nudi snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom, širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom, tehnologijo proti zameglitvi in namenskimi načini za različne svetlobne pogoje, kot je »nočni portret«.
Način »enostavna panorama« širi vaša obzorja, saj vam nudi fotografije, ki pokrivajo 360º in 180º kot. Medtem ko fotoaparat navpično ali vodoravno pomikate prek scene, tipalo CMOS zajame hiter rafal posnetkov, ki se takoj združijo v čudovito panoramo.

Fotoaparat COOLPIX S100 je na voljo v treh barvah: rožnati, črni in rdeči.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Na novo vključene funkcije za urejanje videoposnetkov so vzete neposredno iz vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, tako da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, z manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.