15/03/2011

Sporočilo za javnost ob nedavnem potresu na Japonskem

Nikon izraža globoko sočutje in sožalje vsem žrtvam tragičnega potresa, ki je 11. marca prizadel severni del Japonske. V potresu nihče od zaposlenih v Nikonu ni umrl ali bil resneje poškodovan, podatke o varnosti svojih zaposlenih in njihovih družinskih članih pa še zbiramo.

Družbe, članice naše skupine, vključno s podjetji Sendai Nikon Corporation, Miyagi Nikon Precision Co. Ltd., Tochigi Nikon Corporation, Tochigi Nikon Precision Co., Ltd. in druge podružnice ter tovarne so utrpele nekaj materialne škode na zgradbah in opremi. Škoda ni velika in se trenutno še ocenjuje. Za zdaj še ne moremo napovedati, kdaj bomo spet začeli s poslovanjem, saj so oskrbne in dobavne poti na več mestih pretrgane.

Nikon je vzpostavil Center za nujno pomoč (Emergency Headquarters for Disaster Control), ki ga vodi sam predsednik Nikon korporacije. Naloga centra je, dai si skupaj z ekipami iz posameznih tovarn in družb skupine prizadeva za čim hitrejšo obnovo poslovanja.

Kot odziv na veliko tragedijo in kar najhitrejšo pomoč žrtvam potresa, se je korporacija Nikon odločila, da japonski organizaciji Rdečega križa donira 100 milijonov jenov.