29/01/2013

Superzoom dvojec: COOLPIX P520 in COOLPIX L820

Ljubljana, Slovenija, 29. januar 2013 – Družba Nikon Europe je danes predstavila dva nova modela v seriji zmogljivih fotoaparatov s superzoomom. Z izjemnim objektivom NIKKOR s kar 42-kratnim optičnim zoomom in naprednim zmanjševanjem vibracij s premikanjem elementa objektiva, 8,0-centimetrskim (3,2-palčnim) kotno-premičnim zaslonom LCD, snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD in vgrajenim GPS-om je P520 kot nalašč za navdušene fotografe, ki želijo vsestranskost ogromnega razpona goriščnic v kompaktnem ohišju. Bolj klasični L820 pa ima objektiv NIKKOR s 30-kratnim optičnim zoomom in ultra širokim kotom, a je hkrati tudi priročen za nošenje in preprost za uporabo. Ponaša se s slikovnim senzorjem CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, zaslonom LCD z diagonalo 7,5 cm (3,0 palca), optičnim zmanjšanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva in snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD.

»Z razponom goriščnic, ki pokriva vse od širokega kota 24 mm do 1000 mm superteleobjektiva, vam P520 omogoča, da se dogajanju približate še bolj kot kadarkoli prej,« pravi Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe. »Je kot nalašč za vse tiste, ki želijo možnost popolnoma ročnega nadzora in fotografirati od kjerkoli ne glede na to, ali so v zadnji vrsti na koncertu ali na safariju. Po drugi strani vam L820 omogoča preprostejši način za uživanje v super zoomu. Videoposnetki v polni visoki ločljivosti Full HD z optičnim zoomom so pri obeh fotoaparatih na voljo kar med fotografiranjem, zato boste dobili izjemno stabilne posnetke.«

P520 – zoomirajte onkraj pričakovanj

COOLPIX P520 je izjemno vsestranski hibridni fotoaparat, ki pokriva prav vse položaje. Z objektivom NIKKOR z 42-kratnim zoomom, ki je med najmočnejšimi na tržišču, zlahka zajame tako bližinske posnetke kot oddaljene krajine.Celo pri polnem zoomu z od zadaj osvetljenim senzorjem CMOS z 18 milijoni slikovnih točk in naprednim zmanjševanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva poskrbi, da so fotografije ostre v vsaki svetlobi ter da so posnetki celo pri daljših goriščnicah mirni in motivi ostri. Hkrati vas kotno-premični zaslon LCD z diagonalo 8,0 cm (3,2 palca) in 921.000 pikami prav spodbuja, da postanete ustvarjalni in fotografirate iz različnih kotov. Zaslon z izjemno visoko ločljivostjo, ki ga uporabljajo tudi profesionalni DSLR-ji Nikon, ima prevleko proti odsevu ter najboljšo reprodukcijo barv in najboljšo svetlost v svojem razredu.

Naprednim uporabnikom P520 omogoča popoln nadzor nastavitev fotoaparata, saj ima gumb za izbiro načina delovanja, s katerim lahko dostopate do ročnih nastavitev za osvetlitev (P/S/A/M), in uporabniški način, v katerem lahko takoj prikličete želene nastavitve fotoaparata. Način snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD z enim dotikom omogoča takojšnje preklapljanje med snemanjem in fotografiranjem, vgrajeni GPS pa zabeleži natančno lokacijo posnetka kot geografsko oznako v podatkih slike, zato je P520 zelo priročen za popotnike. Da ostanete povezani, je na voljo še dodatni modul za Wi-Fi, s katerim zlahka prenašate slike in videoposnetke v katerokoli pametno napravo*, od tam pa jih prenesete v splet.

Fotoaparat COOLPIX P520 je na voljo v 3 barvah: temno srebrni, črni in rdeči.*

Model L820 – preprost za uporabo in primeren za vsako priložnost

Z objektivom NIKKOR s 30-kratnim superzoomom in snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD je COOLPIX L820 zelo pameten, zato se vam ni treba ukvarjati s slikami. Easy Auto mode (enostavni samodejni način) poskrbi za nastavitve fotoaparata, zato bo nastavljen primerno položaju, v katerem se boste znašli, fotografiranje pa bo čisto preprosto, medtem ko izjemno občutljivi od zadaj osvetljeni slikovni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk zajame čudovito podrobne slike – celo v slabih svetlobnih pogojih.

Širok razpon goriščnic fotoaparata L820 vključuje ultraširokokotne posnetke, kot je neskončna plaža, in zmožnosti superteleobjektiva, kot je na primer deskar, ki v daljavi jezdi val. Inovativno stransko stikalo za zoom omogoča, da v nekaj trenutkih preklopite med obema perspektivama, in zagotavlja gladko, enakomerno zoomiranje v celotnem razponu goriščnic ne glede na to, ali snemate videoposnetke ali fotografirate. Štiri samodejne funkcije proti zameglitvi zagotavljajo vedno ostre fotografije. Če je trenutek prav posebej filmski, lahko z enim pritiskom gumba takoj preklopite na snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD (1080p), veliki 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD pa prikazuje zelo jasne slike zajetega dogajanja ne glede na to, ali si jih ogledujete podnevi ali ponoči.

Fotoaparat COOLPIX L820 je na voljo v štirih barvah: vijoličasti, modri, rdeči ali črni.*

Samodejni način HDR (HDR): z enim pritiskom sprožilca fotoaparat združi dva posnetka, posneta pri različnih osvetlitvah, da ustvari sliko s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi prehodi, zaradi česar so na vaših slikah osupljive tonalne podrobnosti v vseh okoliščinah.
Macro mode (Način za makrofotografiranje): omogoča izostritev motivov, ki so resnično blizu (efektivno samo 1 cm razdalje), da zajamete tudi najmanjše podrobnosti.
Easy Panorama (preprosta panorama) v obsegu 360º/180º: premaknite fotoaparat po navpični ali vodoravni osi, da ustvarite dinamične panorame.
Način delovanja za 3D-fotografiranje: ustvarite 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na televizijskih sprejemnikih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike.
Prilagodljiv funkcijski gumb: z njim lahko preskočite meni in nastavite bližnjice do svojih priljubljenih nastavitev fotoaparata.
Napredne funkcije za snemanje videoposnetkov: pri snemanju lahko uporabljate optični zoom s samodejno izostritvijo in snemate v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo do 120 posnetkov na sekundo (VGA), z ločljivostjo do 1920 x 1080 in z različnimi hitrostmi snemanja (60i, 50i, 30p ali 25p). Videoposnetke lahko snemate v formatu iFrame, vgrajeni priključek HDMI pa omogoča neposredno povezavo fotoaparata s HDTV.
Hitro neprekinjeno fotografiranje: zajemite do deset posnetkov pri polni ločljivosti pri 7 posnetkih na sekundo ali do 30 posnetkov pri polni ločljivosti pri 1 posnetku na sekundo.
Hiter in natančen AF: ko želite posneti bolj zapletene motive, lahko slikate z manual focus (ročno ostrenje) z 99-točkovnim sistemom samodejne izostritve za izjemno ostre rezultate. 
Subject Tracking AF (AF za sledenje motivu): za ostre posnetke motivov, ki nočejo biti pri miru. AF za sledenje motivu zagotovi, da fotoaparat ves čas ostri izbrani motiv, tudi če se ta premika.

Smart portrait system (sistem pametnega portreta): vedno zajame popolne portrete. Smile timer (samosprožilec nasmeha) zajame posnetek, ko se oseba nasmehne, Blink proof (preprečevanje mežikanja) vas opozori, če ima kdo zaprte oči, možnosti za Glamour retouch (glamurozno retušo) pa pomagajo, da bodo portreti še lepši.
Meni za retuširanje: izboljšajte fotografije kar na licu mesta, saj imate na voljo več različnih filtrov. Ima vrsto učinkov filtrov, med drugim Selective Color (selektivna barva), ki spremeni sliko v enobarvno sliko v več odtenkih, nato pa doda barvo po vaši izbiri ali Cross Screen (zvezdni učinek), ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.
Baterije AA: fotoaparat napajajo štiri baterije velikosti AA, ki jih lahko kupite po vsem svetu.
19 scenskih načinov: scenski načini delovanja samodejno optimizirajo nastavitve fotoaparata za priljubljene fotografske sloge in učinke. Tako lahko že samo z izbiro načina, ki ustreza situaciji, dosežete odlične rezultate.
Brezžični prenos: združljiv s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi). Prenesite svoje digitalne fotografije (v obliki JPEG) neposredno v pametno napravo ali osebni računalnik in izkoristite Nikonovo storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.


*Razpoložljivost izdelka se lahko razlikuje glede na državo.