17-08-2010

Nikon predstavlja dva nova fotoaparata iz linije COOLPIX

Najnovejša Nikonova kompaktna modela fotoaparatov sta S1100pj z izboljšanim projektorjem in S5100 z zelo zmogljivim fotografiranjem pri šibki svetlobi

Amsterdam, Nizozemska, 17. avgusta 2010 –Nikon Europe danes razkriva dva nova kompaktna fotoaparata, ki se bosta pridružila liniji COOLPIX: par sestavljata fotoaparata S1100pj z integriranim projektorjem, ki je naslednik nagrajenega fotoaparata S1000pj, in S5100 s posebnimi tehnologijami, ki omogočajo vsestransko fotografiranje in zagotavljajo osupljive posnetke tudi pri šibki svetlobi.

S fotoaparatom COOLPIX S1100pj je podjetje Nikon uporabnikom ponovno omogočilo nov način, da svoje fotografije, videoposnetke in tudi predstavitve pokažejo drugim, in sicer tako, da je vključilo integrirani projektor, ki zagotavlja izboljšano kakovost slike ter možnost neposredne povezave z računalnikom. Fotoaparat COOLPIX S5100 pa po drugi strani vsebuje štiri nove tehnologije za čudovite nočne posnetke: premikanje objektiva VR (zmanjšanje vibracije), visoko občutljivost z nizkim šumom do ISO 3200, izboljšano zaznavanje gibanja in nov sistem za nadzor bliskavice. Oba nova modela sta opremljena z natančnima objektivoma NIKKOR, s sistemom digitalne obdelave fotografij EXPEED C2 in z uveljavljenimi Nikonovimi funkcijami, ki omogočajo snemanje fotografij najvišje kakovosti.

Mark Pekelharing, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V., komentira: »Ta nova člana družine COOLPIX izboljšujeta našo ponudbo za vse, ki iščejo zadnje inovacije ali priročen kompaktni fotoaparat za beleženje najljubših spominov. Fotoaparat S5100 ponuja visoko kakovost po dosegljivi ceni, s fotoaparatom S1100pj pa Nikon ohranja svoj vodilni položaj na področju inovacije projektorja v fotoaparatu. Fotoaparat S1100pj je zaradi možnosti povezave z računalnikom PC ali Mac zelo vsestranska naprava, primerna tako za domačo kot za poslovno uporabo, saj z njo pokažete fotografije, predstavitve in drugo lažje kot kdaj koli prej.«


Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o S5100


Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o S1100pj

COOLPIX S1100pj – nov način, kako pokazati fotografije drugim

S1100pj je naslednik nagrajenega fotoaparata S1000pj, ki je bil prvi na svetu z vgrajenim projektorjem, in omogočil nove načine ogleda in predstavitve slik, brez potrebe po dodatni opremi ali gneče okoli zaslona LCD fotoaparata. Projektor s 14 lumni zagotavlja za 40 odstotkov več svetlobe kot predhodnik, zato omogoča projekcijo v novih okoliščinah, na primer v svetlejših sobah ali na svetlejše površine. Povezati ga je mogoče tudi z računalniki PC ali Mac, zato je mogoče tudi slike ali predstavitve, ki so shranjene tam, takoj prikazati prek projektorja.

S1100PJ, ki ga odlikujejo senzor s 14,1 milijona slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom in 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD na dotik (s 460.000 pikami) za intuitivno upravljanje z dotikom, ni samo moderna napravica, ampak tipičen Nikonov fotoaparat visoke kakovosti. Da so fotografije vedno jasne, skrbi pet funkcij za zmanjševanje zameglitve, priročni načini, kot sta enostavni samodejni način delovanja in pametni sistem za portrete, pa zagotavljajo, da se vam ni treba obremenjevati z izbiranjem pravilnih nastavitev za posnetke, ampak se lahko osredotočite samo na zajemanje dobre slike.

S1100pj uvaja tudi vrsto funkcij za retuširanje, kar vam daje proste roke za ustvarjalnost in omogoča urejanje slik brez računalnika. Take funkcije so na primer: učinek ribjega očesa, poudarjanje izbranih barv na sicer enobarvni sliki z več odtenki in mehčanje ozadja. Diaprojekcije lahko popestrite z vgrajenimi animacijami, spremljevalno glasbo ali učinki prehodov. Funkcija slikanja pa omogoča dodajanje ročno napisanih beležk slikam, celo med samo projekcijo na steno.

COOLPIX S1100pj je na voljo v črni in zeleni barvi.

COOLPIX S5100 – osupljivi posnetki tudi pri šibki svetlobi

S5100 je tanek in eleganten fotoaparat z 12,2 milijona slikovnih točk, ki s svojimi funkcijami, preprostimi za uporabo, zagotavlja visoko učinkovitost v vseh okoliščinah. Premikanje objektiva VR (zmanjšanje vibracije), izboljšano zaznavanje gibanja in prelomni sistem za nadzor bliskavice zagotavljajo, da boste celo ponoči, ko je zajemanje slike oteženo, vsakič posneli jasne slike. Fotoaparat S5100 zazna, kadar ga držite v roki in ne uporabljate stojala, ter samodejno izbere najustreznejše nastavitve za zmanjševanje zameglitve, s čimer poskrbi, da vsakič posnamete čudovite slike.

Zaradi izboljšane odzivnosti sistema za obdelavo EXPEED C2 ne boste nikoli zamudili popolnega posnetka, tudi če se motiv premika. Če želite zajeti več kot le trenutek, pa vam namenski video gumb omogoča hitro in preprosto snemanje videoposnetkov z ločljivostjo 720p HD. Čeprav ima S5100 vgrajen širokokotni 28-milimetrski objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom, je debelina njegovega športnega kovinskega ohišja samo 21,6 mm, zato ga boste zlahka spravili v torbico ali žep.
Fotoaparat COOLPIX S5100 je na voljo v šestih barvah: rdeči, črni, modri, rožnati, vijolični in srebrni barvi.


ViewNX 2
ViewNX 2 je paket programske opreme vse-v-enem, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo fotografij in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki močno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Napredne funkcije za urejanje videoposnetkov, ki so paketu dodane na novo in izhajajo neposredno iz Nikonove nagrajene linije DSLR, omogočajo ustvarjanje osupljivih videoposnetkov. ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos.

EXPEED C2
Izvirni sistem za digitalno obdelavo fotografij EXPEED vsebuje vse znanje in tehnologije, ki so rezultat Nikonovih dolgoletnih izkušenj. EXPEED C2, najnovejša nadgradnja Nikonovega priznanega sistema, pa zdaj z izboljšano funkcijo snemanja videoposnetkov, visoko občutljivostjo in največjo mogočo kakovostjo slike še dodatno razširja možnosti fotografiranja. EXPEED 2 izboljšuje izkoristek slikovnega senzorja ter zagotavlja jasne in resničnostne slike z živahnimi barvami, manjšim šumom in gladkimi tonskimi prehodi za izjemne fotografije in videoposnetke.

Nikon my Picturetown,
Slike lahko zdaj shranite na varnem in zaščitenem mestu s storitvijo my Picturetown, Nikonovo brezplačno spletno storitvijo za shranjevanje digitalnih fotografij in skupno rabo. Fotografije lahko preprosto uporabljate skupaj s prijatelji, v spletnih zbirkah pa lahko urejate dragocene spomine. Na voljo imate 2 GB nezasedenega prostora za shranjevanje več tisoč zabeleženih spominov, lahko pa tudi kadar koli nadgradite svoje članstvo z računom Gold Account (Zlati račun), če želite shraniti več posnetkov.


*Datumi razpoložljivosti so odvisni od posamezne regije. Tehnični podatki in oprema se lahko spremenijo brez obvestila ali kakršne koli obveznosti proizvajalca. Avgust 2010 ©2010 Nikon Corporation.