05/04/2011

Nikonov prvi zunanji mikrofon ME-1

Ljubljana, 5. aprila 2011 – – družba Nikon je danes napovedala izdajo svojega prvega zunanjega stereo mikrofona ME-1. Ta enosmerni mikrofon je namenjen izboljšanju kakovosti izdelave videoposnetkov, posnetih s fotoaparati Nikon D-SLR, na katerih zagotavlja jasen in čist ton brez neželenih zvokov delovanja fotoaparata.

Mikrofon je pameten dodatek opremi najzahtevnejših videografov, saj povečuje kakovost zvoka videoposnetkov, posnetih s fotoaparati D-SLR.

Zvok fotoaparatov D-SLR je korak pred drugimi

Družba Nikon je z mikrofonom ME-1 naredila korak naprej pri zagotavljanju raznolikosti snemanja videoposnetkov. Mikrofon, ki je pametna alternativa za vgrajeni mikrofon fotoaparata, zajema stereo zvok vrhunske kakovosti v različnih situacijah in harmonično dopolnjuje funkcijo D-Film (znano Nikonovo funkcijo videoposnetkov D-SLR).

Zurab Kiknadze, produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe, je v zvezi s tem povedal: »Mikrofon ME-1 je odlična pridobitev za Nikonov sistem snemanja visokokakovostnih videoposnetkov, ki se nenehno razvija. Strokovnjaki in ljubitelji bodo z njim lahko snemali boljši zvok in dali svojim videoposnetkom poseben čar.«

Kristalno jasen stereo zvok

Družba Nikon je imela pri ustvarjanju mikrofona ME-1 v mislih uporabnike fotoaparatov D-SLR, zato je ta opremljen z mehanizmom za zmanjšanje vibracij, ki zmanjšuje neželene zvoke, slišne med delovanjem samodejne izostritve. Ta enosmerni mikrofon omogoča natančno zaznavanje, s katerim lahko uporabniki posnamejo točno to, kar željo slišati. Zaslonka za veter in stikalo za visokopasovni filter zmanjšata motnje zaradi zunanjih zvokov ter omogočata dodaten nadzor nad zvokom pri nizkih frekvencah. Občutljivost mikrofona se lahko prilagodi tudi z menijem fotoaparata, kar omogoča nadzor nad zvoki v okolici ali prostoru.

Mikrofon ME-1 se enostavno namesti na nastavek za bliskavico ter se napaja prek fotoaparata, pametna ergonomska oblika pa omogoča udobno snemanje, medtem ko mikrofon držite v roki. Njegova velikost omogoča enostaven dostop do iskala, s priročnim omejevalom kabla pa vam kabel ne bo v napoto.

Mikrofon ME-1 je primeren za uporabo z vsemi fotoaparati Nikon D-SLR in COOLPIX, ki imajo 3,5-milimetrski priključek za zunanje mikrofone, priloženi pa sta tudi zaslonka za veter in mehka torba.


Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o mikrofonu ME-1