09/08/2012

Preprosto popoln: COOLPIX L610 s 14-kratnim zoomom

Ljubljana, Slovenija, 9. avgust 2012: Družba Nikon je danes predstavila kompaktni fotoaparat COOLPIX L610, ki je preprost za uporabo, a izjemno pameten. Z zadaj osvetljenim slikovnim senzorjem CMOS, ki ima kar 16 milijonov slikovnih točk, videoposnetki v polni visoki ločljivosti Full HD, zmanjšanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva in enostavnim samodejnim načinom delovanja z inteligentnim sistemom krmiljenja samodejne izostritve bodo pomembni trenutki z družino in prijatelji zajeti preprosto in čudovito, tako da se bodo spremenili v čudovite spomine. Objektiv NIKKOR s 14-kratnim optičnim zoomom poleg tega širi ustvarjalne možnosti, tako da je COOLPIX L610 odličen spremljevalec za počitnice ali posebne priložnosti.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: „COOLPIX L610 je za uporabo enako preprost kot za rokovanje. Je v zelo kompaktnem ohišju z ergonomskim ročajem, tako da lahko fotoaparat držite trdno in udobno. Poleg tega funkcije, kot so enostaven samodejni način delovanja, samodejni izbor scene in pameten sistem samodejne izostritve, pomenijo, da je zajemanje kakovostnih fotografij skoraj popolnoma avtomatizirano, tako da se lahko osredotočite samo na to, da uživate trenutke s prijatelji in družino.“

Z močnim objektivom NIKKOR s 14-kratnim optičnim zoomom vam COOLPIX L610 omogoča izjemno natančnost in visoko ločljivost celo pri širokokotnih počitniških posnetkih, ali pa pri fotografiranju velike skupine prijateljev. Hkrati od zadaj osvetljen senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk poskrbi za naravne barve tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi, denimo pri večerji ob svečah.

Način »enostavna panorama« razširi vaša obzorja, saj omogoča pokrivanje tudi kotov 360 in 180 stopinj. Medtem ko fotoaparat navpično ali vodoravno pomikate prek scene, senzor CMOS zajame hiter rafal posnetkov, ki se takoj združijo v čudovito panoramo.

Fotoaparat Nikon COOLPIX L610 poskrbi za vse, zato boste lahko vedno uživali v popolnih fotografijah. Preprosto izberite enega od 19 scenskih načinov, ki najbolje ustreza okoliščinam, ali pa fotografirajte v enostavnem samodejnem načinu delovanja in pustite, da samodejni izbor scene za vas izbere ustrezne nastavitve. Inteligentni sistem nadzora samodejne izostritve lahko poleg tega samodejno izbere najboljše območje izostritve za ostre rezultate ne glede na to, kako je kadriran vaš motiv.

Sedaj vam je vedno na voljo snemanje v polni visoki ločljivosti Full HD, saj je na voljo namenski gumb za snemanje videoposnetkov, ki takoj preklopi s fotografij na videoposnetke. Med snemanjem videoposnetkov sta na voljo 14-kratni optični zoom in samodejna izostritev, tako da se lažje približate dogajanju.

S fotoaparatom COOLPIX L610 lahko zelo preprosto razvijate svojo ustvarjalnost na fotografijah in videoposnetkih. Meni za hitro retuširanje vam omogoča, da izboljšate fotografij kar brez računalnika, nudi pa najrazličnejše fučinke filtrov, kot sta selektivna barva, ki spremeni sliko v enobarvno v več odtenkih in nato doda barvo po vaši izbiri. Tukaj pa je še filter zvezdaste svetlobe, ki svetlobo svetlih predmetov razprši v obliki zvezde.

Fotoaparat COOLPIX L610 je na voljo v treh barvah: rdeči, črni in srebrni.