2009-12-10

Družba Nikon predstavlja AF-S TELECONVERTER TC-20E III

Družba Nikon Europe predstavlja novi telepretvornik AF-S TELECONVERTER TC-20E III, prvi telepretvornik na svetu z asferičnim elementom objektiva. S popolnoma novo optiko zagotavlja najkakovostnejše slike v svojem razredu za naravoslovno in športno fotografiranje v kompaktni obliki.

Zurab Kiknadze, produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe, je izjavil: Številni fotografi, ki so uporabljali telepretvornik, ki podvoji goriščno razdaljo, so morali iz praktičnih razlogov žrtvovati kakovost slike. Nato je dodal: Popolnoma nova optika novega telepretvornika AF-S TELECONVERTER TC-20E III je zasnovana tako, da fotografom zagotavlja izjemne slike, ko potrebujejo povečan obseg telefoto objektivov NIKKOR.

AF-S TELECONVERTER TC-20E III je prvi telepretvornik na svetu z asferičnim elementom objektiva, ki zagotavlja izjemno kakovost slike in ga je mogoče zelo preprosto uporabljati. AF-S TELECONVERTER TC-20E III je popolnoma združljiv z najnovejšimi sistemi VR, samodejne izostritve in merjenja, zato je nepogrešljiv pripomoček vsakega športnega in naravoslovnega fotografa.

Izdelan tako, da ustreza potrebam poklicnih fotografov:
Novi telepretvornik AF-S TELECONVERTER TC-20E III je zasnovan tako, da popolnoma ustreza združljivim telefoto objektivom NIKKOR, na voljo ima vzdržljiv sprostitveni mehanizem za intenzivno uporabo in velik gumb za hitro odstranjevanje z rokami v rokavicah. Priloženi so tudi pokrovčki z novo obliko in uporabna torbica za shranjevanje, ki zaščiti telepretvornik, ko ga ne uporabljate.

Več o telepretvornikih:
Telepretvorniki se namestijo med ohišje fotoaparata in telefoto objektiv, da povečajo goriščno razdaljo, ne da bi vplivali na najbližjo razdaljo ostrenja. Zaradi povečave se zmanjša prenos svetlobe, zato se zmanjša tudi efektivna najmanjša zaslonka objektiva, ki ga uporabljate. AF-S TELECONVERTER TC-20E III zmanjša zaslonko za dvakrat. Ko ga namestite na objektiv z zaslonko f/2 (na primer AF-S VR 200 mm f/2G), je velikost najmanjše zaslonke f/4.

Najv./najm. zaslonka Zmanjša se za dvakrat
Sestava objektiva 7 elementov v 5 skupinah (z enim asferičnim elementom objektiva)
Najmanjša razdalja ostrenja Enaka kot pri glavnem objektivu
Največje razmerje reprodukcije Dvakrat večje kot pri glavnem objektivu
Priložena dodatna oprema Pokrovček telepretvornika BF-3A, pokrovček objektiva na zadnji strani LF-1, prilagodljiva torbica za objektiv CL-0715
Premer x dolžina Pribl. 66 x 46 mm
Teža Pribl. 330 g