09/08/2012

Predstavljamo Nikon 1 J2

Ljubljana Slovenija, 9. avgust 2012: Izjemna hitrost in popolnoma nove fotografske funkcije so pripomogle, da je prvi kompaktni sistemski fotoaparat družbe Nikon postal najbolje prodajan fotoaparat v svoji kategoriji v Evropi¹. Novi inteligentni Nikon 1 J2 uvaja še več ustvarjalnih možnosti in izpopolnjenih dodatkov, tako da boste vedno klik pred drugimi.

Ta fotoaparat, zasnovan za hitro odločanje in še hitrejše delovanje, je preprost za uporabo in stilsko dovršen, hkrati pa ima v ultraprenosnem ohišju vse, kar potrebujete za zajem fantastičnih fotografij in videoposnetkov. Nikon 1 J2 ostaja zvest konceptu serije kompaktnih fotoaparatov Nikon 1, saj ga je preprosto držati in upravljati, predstavljen pa bo z novim objektivom 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, izjemno tankim kompaktnim objektivom z 2,5-kratnim zoomom, ki ima razpon, ki pokriva večino vsakodnevnih situacij, a ga kljub temu brez težav spravite v žep. Hkrati vam pripomočki naslednje generacije, kot je vodotesno ohišje WP-N1, omogočajo, da s tem fotoaparatom premikate meje tudi pod vodo.

Jordi Brinkman, vodja izdelkov za družbo Nikon Europe, je povedal: „Koncept Nikon 1 je bil neverjetno uspešen, na to najnovejšo pridobitev sistema pa smo še posebej ponosni. Kot lahko pričakujete od serije Nikon 1, ima tudi J2 izjemno hiter senzor, ki je dovolj zmogljiv za izjemne fotografije in videoposnetke. Kot vsi fotoaparati serije Nikon 1 ima idealno razmerje med hitrostjo, kakovostjo slike in velikostjo sistema, hkrati pa vam omogoča nove načine zajemanja fotografij s funkcijami, kot sta hitra fotografija v gibanju in pametni izbor fotografij. Dodali smo še nove barve, ki bodo ustrezale okusu celotne družine, ter intuitivne nove funkcije, kot je ustvarjalni način (Creative Mode), ki bodo navdušile tiste, ki prehajajo s kompaktnih fotoaparatov, in uporabnike digitalnih fotoaparatov D-SLR, ki iščejo nekaj majhnega z umetniškim potencialom.“


¹GFK: NIKON 1 J1 je najbolje prodajani kompaktni fotoaparat v Evropi od začetka leta 2012 do danes

Objektiv 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 in vodotesno ohišje WP-N1

Vodotesno ohišje WP-N1, ki bo na trg prišlo skupaj s fotoaparatom Nikon 1 J2, omogoča resnim potapljaškim navdušencem, da vzamejo svoj Nikon 1 J1 ali Nikon 1 J2 pod vodo in v modrih globinah dosežejo čisto novo kakovost slike. Ohišje je združljivo z objektivom 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6. Svetleče belo ohišje WP-N1, s katerim lahko greste do 40 m pod površino, vam omogoča uporabo vseh funkcij fotoaparata, kot da bi ga uporabljali na suhem. V paleto inovacij sistema Nikon 1 je bil dodan tudi nov super tanki objektiv 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 z 2,5-kratnim zoomom. Razpon goriščnic 11–27,5 mm pokriva večino vsakodnevnih situacij, kompaktna zasnova pa pomeni, da lahko objektiv pustite na fotoaparatu in bo kombinacija vseeno zlahka šla v žep. Ko pride trenutek, ki ga želite ovekovečiti, boste takoj pripravljeni. Preprosto zavrtite objektiv, da vklopite fotoaparat, ali ga uvlecite, da fotoaparat izklopite. Objektiv 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 je na voljo v črni in beli, v kombinaciji s fotoaparatom Nikon 1 J2 pa je na voljo tudi v barvi, ki se sklada s fotoaparatom.

Z novim ustvarjalnim načinom fotoaparata Nikon 1 J2 lahko odkrivate čisto nove, ustvarjalne vidike fotografije. Namenski funkcijski gumb vam omogoča hiter dostop do različnih načinov snemanja, filtrov in nastavitev parametrov posnetka neposredno v predogledu, kar pomeni, da lahko vidite učinek, še preden zajamete fotografijo. Naredite prizor romantičen z mehkim filtrom (Soft Filter), zajemite panoramske slike z načinom Easy Panorama in uživajte v nočnih posnetkih, ki so vedno popolno osvetljeni, z načinom Night Portrait.

Funkcija za hitro fotografiranje v gibanju je inovativen koncept v zajemu fotografij. Zajame minljive trenutke in vam jih predvaja tako, da je fotografija videti živa. Hkrati posname video v počasnem gibanju in negibno fotografijo, nato ju takoj združi, da ustvari premikajočo se fotografijo, s čimer zajame zgodbo trenutka kot še nikdar doslej. Tako lahko prvič naredite posnetek časa ne glede na to, ali so to valovi, ki pljuskajo na obalo, nasmeh vašega prijatelja ali otrok, ki piha svečke na rojstnodnevni torti.

Druga inovativna funkcija, ki jo omogoča izjemna hitrost fotoaparata, je pametni izbor fotografij, ki vam pomaga zajeti najboljšo možno fotografijo v polni ločljivosti. Kolikokrat ste poskusili narediti posnetek dogajanja, denimo posneti psa, ki ujame žogo, ali otroka, ki se igra na gugalnici, vendar ste zamudili tisti ključni trenutek, ker ste sprožilec pritisnili trenutek prezgodaj ali prepozno? Fotoaparat Nikon 1 J2 misli namesto vas. Pritisnite sprožilec in fotoaparat posname dvajset fotografij v visoki ločljivosti ter nato samodejno izbere pet najboljših posnetkov glede na izraze na obrazih, kompozicijo in izostritev. Nato najboljši posnetek prikaže na visokoločljivem zaslonu LCD. Če z njim niste zadovoljni, bo fotoaparat predlagal druge posnetke, tako da nikdar več ne boste naredili slabe fotografije.

Za vse, ki hočejo še več ustvarjalnega nadzora, funkcija Creative Mode omogoča preprost dostop do nastavitev osvetlitve PSAM.

Nikon 1 J2 je skrbno izdelan do najmanjše podrobnosti, kar mu daje eleganten videz. Na voljo je v najrazličnejših barvah, ki dopolnjujejo minimalistično oblikovanje, določeni modeli pa imajo brušeno kovino in teksturirano obdelavo. Si želite manj konvencionalno barvo od črne? Bolj živo od bele? Sedaj lahko izbirate med šestimi različnimi barvami, vključno s srebrno, rdečo, rožnato in oranžno, tako da boste imeli fotoaparat, ki vam ga bo zavidal vsak fotograf.

S kristalno jasnim in svetlim zaslonom LCD, ki ga ima Nikon 1 J2, boste lahko prepričani, da ste posneli fotografije, na katere boste lahko ponosni, hkrati pa jih lahko pregledujete in delite v najvišji možni kakovosti. S širokim vidnim kotom in zaščitnim steklom vam ta visokoločljivi zaslon z 921.000 točkami in diagonalo 7,5 cm omogoča, da vidite vsako podrobnost fotografij in videoposnetkov, ne glede na to, ali ste na prostem ali znotraj.

Življenje je najlepše, ko živite v trenutku. Poskrbite, da boste imeli fotoaparat, ki je dovolj hiter, pameten in ustvarjalen, da boste ujeli vse veselje tega sveta, ne da bi kaj izpustili.

Močni procesor EXPEED 3: zagotavlja neverjetno hitrost in zmogljivost v vsaki situaciji. Opremljen je z dvema pogonoma, ki lahko obdelujeta fotografije pri neverjetnih 600 milijonih slikovnih točk na sekundo. Zagotavlja vrhunsko zmanjševanje šuma in omogoča revolucionarne nove načine fotografiranja.

Napredni hibridni sistem samodejne izostritve:
ostri tako hitro, da lahko zajamete vsak trenutek brez zamika. V trenutku preklopi med samodejno izostritvijo z zaznavanjem faze za svetleče ali premikajoče se motive in samodejno izostritvijo z zaznavanjem kontrasta, če je motiv pri miru ali slabo osvetljen.

Izjemno hitri slikovni senzor za samodejno izostritev AF CMOS: zagotavlja zmogljivost, ki jo potrebujete za izjemne fotografije in videoposnetke. Nudi idealno ravnotežje med velikostjo sistema, hitrostjo, občutljivostjo na svetlobo, ločljivostjo in globinsko ostrino. Zagotavlja podrobne fotografije z 10,1 milijona slikovnih točk celo pri hitrih motivih, in to v vsakršni svetlobi.

Hitro in natančno neprekinjeno fotografiranje:
da lahko kar najbolje izkoristite sistem samodejne izostritve za zajemanje fotografij v polni ločljivosti celo pri hitrih motivih, vam je na voljo kar deset posnetkov na sekundo. Lahko pa izostrite na eno točko in uporabite neverjetno hitrost fotoaparata ter zajamete fotografije v polni ločljivosti pri do 60 posnetkih na sekundo².

Napredno snemanje videa:
zajamete lahko fotografijo v polni ločljivosti, medtem ko snemate video, za dramatičen učinek pa lahko snemate video v izjemno počasnem gibanju. Video lahko snemate v polni visoki ločljivosti Full HD, sistem samodejne izostritve z zaznavanjem faze pa omogoča preprost zajem čudovitih akcijskih prizorov.

Intuitivno delovanje: jasni meniji, svetel zaslon LCD in lahko dosegljiv gumb za izbiro načina delovanja, poleg tega pa še vgrajena bliskavica.

Razširljiv sistem:
družina med seboj zamenljivih objektivov 1 NIKKOR pokriva prav vsako sceno, vsi so optimizirani za snemanje videa in so zelo kompaktni, da jih lažje prenašate.

Vmesnik za bajonet F: pritrdite ga na bajonet 1 fotoaparata, tako da lahko nameščate objektive NIKKOR SLR. Različni objektivi omogočajo eksperimentiranje, kako posneti želeni prizor, z objektivi NIKKOR AF-S in AF-I pa lahko še vedno izkoristite izjemen sistem samodejne izostritve Nikon 1.


²Pri fotografiranju v polni ločljivosti lahko fotografirate pri približno 60 posnetkih na sekundo za do dvanajst posnetkov v načinu samodejne izostritve AF-S. Izostritev in osvetlitev prvega posnetka sta zaklenjena.