10-04-2008

Nikon COOLPIX P80

Nikon predstavlja najbolj zmogljiv fotoaparat iz serije COOLPIX z izjemno naprednimi funkcijami in 18-kratnim zoomom

Izjemno kompakten novi fotoaparat COOLPIX P80 je namenjen zelo aktivnim in navdušenim ljubiteljskim fotografom, saj je zelo zmogljiv ima izjemen nabor funkcij. Odlikuje ga ločljivost 10 milijonov slikovnih točk, objektiv NIKKOR z 18-kratnim zoomom (od resničnega širokega kota do supertele povečave) in stabilizator slike, ki zagotovi zmerom ostre fotografije, ki niso stresene.

P80 je moderna rešitev za ljubitelje fotografije, ki si želijo napredne digitalne funkcije v kompaktnem fotoaparatu, saj slikovni procesor EXPEED omogoča prav to. Martina Beckmann, Manager Communication & Marketing pri Nikon Europe pravi: „COOLPIX P80 prepriča prav v vsakem pogledu: ima izjemno zmogljiv objektiv, tako ročne kot tudi samodejne načine fotografiranja in napredno tehnologijo v kompaktnem ter ergonomičnem ohišju. Fotografe, ki iščejo raznolik in kakovosten fotoaparat zelo kompaktnih dimenzij, bo naš novi fotoaparat gotovo navdušil.

Objektiv z 18-kratnim zoomom in visoka kakovost fotografij s stabilizatorjem slike

COOLPIX P80 ima objektiv NIKKOR z 18-kratnim zoomom (ustreza 27 do 486 mm), ki zajema vse od širokega kota do superzooma. Vgrajen VR-sistem s premičnim slikovnim senzorjem aktivno izravnava tresenje fotoaparata, zaradi katerega pri dolgih časih osvetlitve ponavadi nastanejo stresene fotografije. COOLPIX P80 omogoča ročno določanje osvetlitve - zaslonke in časa zaklopa. Fotoaparat ima vgrajeno bliskavico, omogoča pa tudi določanje občutljivosti senzorja do ISO 6400. To omogoča krajše čase zaklopa, ki preprečujejo stresenost fotografij zaradi premikanja motiva, zaradi tresenja ali slabih svetlobnih razmer. Tako P80, ki predstavlja most na poti do digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov, zadovolji tudi potrebe zahtevnejših uporabnikov. Poleg tega pa je bolj kompakten, lažji in ugodnejši od primerljivih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov.

Ergonomično ohišje in intuitivno upravljanje

Ohišje fotoaparata COOLPIX P80 je zelo funkcionalno in ustreza proporcem. Držaj in prostor za palec izboljšata stabilnost fotoaparata in sta dodatno prevlečena z gumo. Koleščke za določanje nastavitev lahko upravljate z eno roko, saj lahko z le eno potezo preklapljate med različnimi funkcijami fotografiranja, načini osvetlitve in načini fotografiranja, ki povečajo Vaš nadzor nad končno fotografijo. Črna površina ohišja, ki deluje kot usnje, prav tako spominja na Nikonove digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate. Fotoaparat ima elektronsko iskalo, preko katerega lahko izbirate motiv v celotnem območju zooma, ter 2,7 palčni zaslon s premazom proti bleščanju in širokim vidnim kotom.

Inovativne funkcije

P80 ima tri izjemne Nikonove tehnologije – D-osvetljevanje ter portretno samodejno ostrenje in izboljšan učinek odpravljanja rdečih oči: funkciji, ki sta bili razviti posebej za portretne in skupinske fotografije. Ena od funkcij fotoaparata je tudi snemanje kratkih filmov. Fotografije lahko kreativno obdelujete tudi po tem, ko ste jih posneli, lahko jim dodate štiri efekte filtrov, pri tem pa ohranite izvirno fotografijo.

COOLPIX P80 je idealen fotoaparat za navdušene fotografe, ki cenijo prednosti digitalnega kompaktnega fotoaparata, vendar želijo tudi možnosti ročnega določanja osvetlitve. Poleg tega lahko določite nastavitve, ki še izboljšajo rezultate fotografiranja s 15 načini scene – to so posebni načini fotografiranja, prilagojeni za situacije kot na primer nočni posnetki, ognjemeti, fotografiranje na morju, panoramske fotografije in fotografiranje športnih dogodkov. Z nastavitvijo „šport - zaporedno fotografiranje“ lahko fotografirate izjemno hitro - s kar 13 fotografijami / sekundo. S funkcijo snemanja filmov lahko posnamete realistične akcijske situacije s kakovostjo 30 sličic na sekundo. Prikažete lahko tudi sekvenco fotografij, pri kateri se pravzaprav razkrije skrivnost motivov, ki ste jih zaporedno fotografirali več ur ali celo več dni. Fotoaparat ima 52 MB notranjega pomnilnika, podpira pa SDHC pomnilniške kartice, ki omogočajo hitro shranjevanje tisočih fotografij na le eno kartico.

Začetek prodaje

Nikon COOLPIX P80 bo na voljo predvidoma konec aprila 2008.

.

> Več informacij o COOLPIX P80

Opomba: Tehnični podatki, oblika, ime izdelka, pribor in začetek prodaje se lahko razlikujejo glede na državo, kjer ste kupili fotoaparat in morda niso enaki kot je zapisano v tej publikaciji. Pridržujemo si pravico do sprememb. April 2008 © 2008 NIKON CORPORATION