15-09-2010

Novi fotoaparat Nikon D7000: z njim se lahko prepustite svoji strasti

Amsterdam, Nizozemska, 15. september 2010: Nikon predstavlja model D7000 – fotoaparat D-SLR, ki ponuja izjemno kakovost slik, zanesljivost in delovanje, vse združeno v vzdržljivem prenosnem ohišju.

Jordi Brinkman, vodja oddelka za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Zanimiv fotoaparat D7000 je popoln model za sedanje uporabnike fotoaparatov D-SLR, ki se želijo še bolj prepustiti svoji strasti do fotografiranja z napravo, ki se ponaša z naprednejšimi funkcijami za boljšo ustvarjalno zmogljivost. Ima nov slikovni senzor (EXPEED 2), sistem AF in senzor za merjenje, kar v zelo vzdržljivem ohišju zagotavlja izvrstno delovanje. Pravzaprav ima vse, kar potrebujete v naslednjem fotoaparatu SLR, in sicer v velikosti, ki je niste pričakovali.

Fotoaparat D7000 ima številne nove funkcije, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost slik, vključno s 16,2 milijona efektivnimi slikovnimi toèkami in novim Nikonovim slikovnim senzorjem CMOS DXformat. Ima tudi napredno opremo za obdelavo fotografij (EXPEED 2), ki zagotavlja boljšo kakovost slik, hitrejšo obdelavo podatkov in številne druge funkcije z izboljšano zmogljivostjo. Povečana občutljivost ISO (100–6400, z možnostjo povečanja do 25600) pa fotoaparatu D7000 omogoča, da pri fotografiranju motivov, ki se hitro premikajo, ali pri slabih svetlobnih pogojih, celo brez bliskavice ujame tudi najmanjše podrobnosti z minimalno količino šuma.

Svetla steklena pentaprizma iskala s približno 100-odstotno pokritostjo slike in 0,94-kratno povečavo vam v fotoaparatu D7000 omogoča najnatančnejši prikaz in izostritev kakršne koli scene, poleg tega pa je s hitrostjo sprožilca 1/8000 s, preizkušeno s 150.000 sprožitvami, vedno v popolni pripravljenosti. Poleg tega so zgornji del ohišja in pokrovi na zadnji strani zašèiteni z magnezijevo zlitino, fotoaparat pa ima še vzdržljivo zašèito proti prahu in vlagi, tako da je pripravljen tudi na najbolj zahtevne razmere.

Tudi če govorimo o pomnilniku, se fotoaparat D7000 izkaže za izredno zanesljivega. Dvojne reže za pomnilniške kartice SD omogočajo dodatno zmogljivost pomnilnika in vam zagotavljajo svobodo pri urejanju slik in videoposnetkov, ne glede na to ali jih želite shraniti več, jih želite razvrstiti glede na obliko zapisa ali pa preprosto želite imeti na voljo prostor za varnostno kopiranje, ko ga boste potrebovali.

Sistem AF, ki smo ga za fotoaparat D7000 razvili pred kratkim in ima 39 točk izostritve, vključno z 9 mešanimi senzorji v sredini, zagotavlja najboljšo izostritev, ne glede na to, kje na sliki se nahaja motiv. Z Nikonovim novim senzorjem za merjenje RGB, ki z 2016 slikovnimi točkami izboljša učinkovitost sistema za prepoznavanje scene, ter možnostjo neprekinjenega fotografiranja pri visoki hitrosti (6 slik/s), bodo zagotovo vsi vaši posnetki izredno kakovostni.

Da pa bo ta izredna zmogljivost trajala dlje, je fotoaparatu D7000 priložen tudi baterijski napajalnik za dodatno energijo MB-D11 (izbirno), ki omogoča preprost preklop med viri energije, navpično fotografiranje, poleg tega pa še dodatno stabilizira ohišje, ko uporabljate daljši telefoto objektiv.

Fotoaparat D7000 ponuja neposreden dostop do gumba za snemanje videoposnetkov, tako da je snemanje posnetkov s polno visoko ločljivostjo (1080p) še bolj preprosto. Način AF-F omogoča neprekinjeno ostrenje med snemanjem videoposnetkov s stiskanjem MPEG4 AVC/H.264, vgrajen pa je tudi priključek za stereo mikrofon za kakovostno snemanje zvoka. Tako lahko s funkcijo D-Film vedno dosežete vrhunsko kakovost slike in delovanja.

Funkcije za urejanje videoposnetkov, ki so nameščene v fotoaparat D7000, ponujajo tudi možnost izbora začetne in končne točke posnetka ter preklop na izbrane slike za snemanje fotografij, ne da bi za to potrebovali računalnik – omogočajo hitro in preprosto urejanje ter skupno rabo videoposnetkov.

Nikon predstavlja tudi Speedlight SB-700 – bliskavico s številnimi funkcijami, ki pa je kljub temu preprosta za uporabo. SB-700 s svojimi prednostmi bistveno presega možnosti, ki jih ponuja vgrajena bliskavica fotoaparata, saj omogoča popoln nadzor nad osvetlitvijo scene ali motiva, da lahko ustvarite lepe in profesionalne posnetke. Še ena novost v Nikonovi zbirki dodatne opreme je baterijski paket MB-D11, ki omogoča preprosto preklapljanje med viri energije in ima kontrolnike za navpično fotografiranje. Fotoaparat D7000 je združljiv z enoto GPS (Global Positioning System) GP-1, ki v datoteko slike zabeleži podatke o lokaciji, poleg tega pa seveda fotoaparat podpira tudi širok izbor objektivov NIKKOR.