05/04/2011

Novi Nikon D5100: Pokažite svojo ustvarjalnost

Ljubljana, Slovenija, 5. aprila 2011: Nikon v svojo linijo vključuje nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat D5100, ki ima veliko funkcij, s katerimi je fotografiranje ali snemanje HD videoposnetkov s polno visoko ločljivostjo bolj zanimivo kot doslej. Zaradi izboljšanega kotno-premičnega zaslona, načina delovanja s posebnimi učniki in HD videoposnetkov s polno visoko ločljivostjo (1080p) boste s fotoaparatom D5100 lahko bolj ustvarjalni.

Jordi Brinkman, vodja oddelka za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »D5100 je odličen fotoaparat, ki vam omogoča, da z impresivnimi slikami in videoposnetki izrazite svojo umetniško plat. Pri fotografiranju lahko uporabljate ustvarjalne učnike in edinstvene kote, pri čemer je kakovost slik vrhunska in primerljiva s kakovostjo pri fotoaparatu D7000!«

Fotoaparat D5100 ima kot naslednik priljubljenega fotoaparata Nikon D5000 izboljšan kotno-premični zaslon LCD. Zaslon se zdaj odpira vodoravno, da ga je mogoče še enostavneje premikati, tudi kadar uporabljate stativ. Neomejeno premikanje zaslona pri fotografiranju iz skoraj vseh kotov z ogledom v živo omogoča izjemno ustvarjalnost. Poleg tega si lahko slike in videoposnetke podrobno ogledate na zaslonu z visoko ločljivostjo (približno 921.000 slikovnih točk) in s 7,5-centimetrskim širokim vidnim kotom.

Funkcija ogleda v živo na fotoaparatu D5100, ki jo preprosto aktivirate s posebnim stikalom, omogoča enostaven in intuitiven način fotografiranja. Funkcija samodejnega načina delovanja pa s samodejnim izborom scene izbere najustreznejše nastavitve za prizor, ki ga fotografirate, da v danih razmerah posnamete najboljše fotografije.

Vzpodbudite svojo ustvarjalnost

Fotoaparat D5100 ima povsem nov način delovanja s posebnimi učinki, da lahko ustvarjate osupljive in edinstvene slike ter HD videoposnetke s polno visoko ločljivostjo (1080p). Sedem učinkov vključuje poudarjanje izbrane barve, kar pomeni, da izberete do tri barve, ki se pojavijo na fotografiji ali videoposnetku, medtem ko so drugi deli enobarvni, ter učinek pomanjšanja, ki slike spremeni tako, da so videti kot fotografije miniatur. Posebne učinke, ki jih boste uporabljali, lahko izberete z gumbom za izbiro načina delovanja na vrhu fotoaparata.

S fotoaparatom Nikon D5100 preprosto preklapljate med fotografiranjem in snemanjem, saj je gumb za D-Film poleg sprožilca. Zaradi takšnega položaja gumba fotoaparat trdno držite v rokah tako pri začetku ali prekinitvi snemanja kot pri preklapljanju med fotografiranjem in snemanjem. Celotno dogajanje lahko posnamete v polni visoki ločljivosti (1080p) s hitrostjo do 30 posnetkov na sekundo, pri čemer lahko izbirate med številnimi različnimi posebnimi učinki, z načinom AF-F pa bo vaš motiv vedno izostren. Ko končate, lahko uporabite funkcije za urejanje videoposnetkov in si vse ogledate na televizorju z visoko ločljivostjo prek povezave HDMI.

Nikon s fotoaparatom D5100 predstavlja tudi dodaten stereo mikrofon ME-1. Ta je oblikovan posebej za digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate in vam omogoča snemanje videoposnetkov z visokokakovostnim stereo zvokom brez šumov zaradi načina AF.

Vrhunska kakovost slike

Fotoaparat D5100 ima takšne funkcije kot fotoaparat D7000, zato z njim dosežete vrhunsko kakovost slik, tudi kadar je osvetlitev slaba. Senzor CMOS formata DX s 16,2 milijona slikovnih točk zagotavlja bogate barve in neverjetne podrobnosti na slikah in videoposnetkih, učinkovit mehanizem za obdelavo slik EXPEED 2 pa zagotavlja izjemno kakovost. Poleg tega ima fotoaparat D5100 širši doseg občutljivosti, tako da tudi v slabših pogojih osvetlitve ustvarite izjemne fotografije. Doseg občutljivosti ISO je od 100 do 6400 in se lahko razširi na ISO 25600 pri Hi 2 za slike z majhnim šumom, na katerih se ohranijo podrobnosti. Izbirate lahko tudi med veliko različnimi objektivi NIKKOR, s pomočjo katerih je kakovost slik, ki jih ustvarite s fotoaparatom D5100, tako izjemna.

Nikonova nova funkcija HDR (High Dynamic Range – visok dinamični razpon) in funkcija Active D-Lighting ohranjata podrobnosti pri ekstremnih svetlobnih kontrastih. HDR z enim pritiskom na sprožilec posname dve sliki pri različnih osvetlitvah, ki sta nato združeni v eno sliko z višjim dinamičnim razponom.

11-točkovni sistem AF zagotavlja hitro in natančno samodejno izostritev celotnega posnetka.
Štirje načini delovanja s področjem AF, vključno z AF za 3D-sledenje, ki zagotavlja, da je vaš glavni motiv izostren tudi, kadar se kompozicija hitro spreminja v akcijskih posnetkih. V takih primerih lahko uporabite tudi neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 4 posnetkov na sekundo, da resnično ujamete hitro premikajoče se motive.


Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o fotoaparatu D5100