19-08-2010

Novi fotoaparat Nikon D3100

Amsterdam, Nizozemska, 19. avgusta 2010 – Nikon predstavlja D3100, najbolj enostaven fotoaparat D-SLR do danes, z možnostjo snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti (HD).

Jordi Brinkman, vodja oddelka za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Fotoaparat D3100 je naslednik najbolje prodajanega fotoaparata D-SLR v Evropi, fotoaparata D3000; ponuja pa 14,2 milijona slikovnih točk, polne HD videoposnetke, ogled v živo z novimi načini AF in izboljšano ergonomsko obliko. Ima tudi priljubljeni način vodnika, podobno kot fotoaparat D3000; ta način zdaj prikazuje vzorčne slike tega, kar lahko dosežete z določenimi nastavitvami, npr. če spremenite hitrost sprožilca ali zaslonko. To je idealen fotoaparat za družine, ki želijo posneti vse pomembne trenutke v popolni kakovosti, ne da bi pri tem morale skrbeti za nastavitve.«

D3100 je namenjen začetnikom pri fotografiranju D-SLR, še posebej mladim družinam, ki želijo snemati lepe slike, ne da bi morali biti v skrbeh zaradi zapletenega delovanja. Nabor samodejnih nastavitev pomeni, da fotoaparat opravlja vse težko delo, podobno kot pri kompaktnem fotoaparatu: ogled v živo s samodejnim izborom scene izbere način, ki ustreza pogojem pri fotografiranju, prepoznavanje scen omogoča ostre slike tako, da analizira prizor ter optimizira nastavitve fotoaparata tik pred sprostitvijo sprožilca; način vodnika pa vas bo po korakih vodil skozi postopek doseganja želene slike.

11-točkovni sistem samodejne izostritve, ki poskrbi za to, da je vse izostreno, zagotavlja izjemno ostre slike, tako da boste lahko zajeli tudi najhitrejše izraze ali premike. Poleg tega svetlo iskalo pomeni, da lahko sliko, ki jo želite posneti, vidite in natančno izostrite; vse to lahko naredite hitro in enostavno. Ogled v živo s samodejnim izborom scene je intuitiven in znan način fotografiranja, uporaben za tiste, ki so do zdaj uporabljali le kompaktne fotoaparate, poleg tega pa poenostavlja sestavljanje slik na zaslonu LCD. Samodejni izbor scene izbere najboljši način za sceno in motiv, ki ga želite posneti, način stalnega servo AF (AF-F) pa ohranja motive izostrene, ne da bi morali pritisniti gumb za sprostitev sprožilca. Ogled v živo bo tudi prepoznal do 35 obrazov hkrati, in tudi če se ljudje v okvirju premikajo, jim bo fotoaparat še naprej sledil in jih izostril.

Slikovni senzor CMOS s 14,2 milijona slikovnih točk, novo in zmogljivo obdelovanje EXPEED 2 ter širok nabor objektivov NIKKOR omogočajo izjemne slike z neverjetnimi podrobnostmi, kjer koli ste in kar koli počnete. Ima občutljivost ISO 100-3200 in prilagodljivost, da lahko učinkovito poveča vrednost ISO do 12800. To bistveno zmanjšuje tveganje zamegljenih slik pri snemanju najbolj živahnih otrok ali večernega žara s celotno družino.

S priročnim gumbom za snemanje videoposnetka lahko v fotoaparatu D3100 takoj preklopite na video način delovanja, funkcija D-Film pa vam omogoča snemanje osupljivih HD videoposnetkov z zvokom. Velik slikovni senzor fotoaparata in visoka občutljivost ISO zagotavljata izjemno kakovost slik, široko paleto objektivov NIKKOR pa lahko uporabljate za ustvarjanje kinematografskih učinkov. V fotoaparatu lahko tudi opravite preprosto urejanje posnetkov, in sicer tako, da brišete prizore ali shranite določene okvirje kot slike – za družinski foto album ne boste zamudili ničesar. D3100 je združljiv tudi s HDMI, tako da boste lahko svoj fotoaparat povezali s TV-sprejemnikom HD in si svoje videoposnetke ogledali z naslonjača v polni visoki ločljivosti.

Za nove uporabnike fotoaparatov D-SLR pametni, izboljšani način vodnika, ki je uporabljen že pri fotoaparatu D3000, ponuja navodila po korakih za spreminjanje nastavitev fotoaparata. To pomeni, da ne dobite le slike, ki jo želite, pač pa vam vodnik tudi pomaga razumeti, kako je slika nastala, tako da lahko razvijate svoje fotografske spretnosti. Lahko si celo ogledate vzorčne slike tega, kar lahko pričakujete od vsake nastavitve, npr. če spremenite nastavitve zaslonke ali hitrosti sprožilca.

D3100 je ključni pripomoček na vsakem družinskem dogodku ali izletu. Obsežne tehnologije in robustna zunanjost fotoaparata sta primerna za kakršno koli okolje, kar koli počnete. Kompaktna velikost in lahko ohišje fotoaparata D3100 pomenita, da je enostaven za pakiranje in prenašanje, tako da boste lahko zajeli vse trenutke, ki bi jih bilo škoda zamuditi.


Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o D3100