2010-02-03

Nikon razširja serijo fotoaparatov COOLPIX

Podjetje Nikon je danes najavilo zanimivo novo serijo fotoaparatov kot del nove palete kompaktnih fotoaparatov COOLPIX. Med njimi so Nikonov prvi fotoaparat z možnostjo snemanja videoposnetkov v ločljivosti Full HD, kompaktni fotoaparat z zaslonom, občutljivim na dotik, in kompaktni fotoaparat z objektivom s 15-kratno povečavo. Ti fotoaparati se bodo pridružili fotoaparatoma  S3000 in S8000 ter tako zaokrožili novo kolekcijo.

Mark Pekelharing, vodja linije izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B.V, je o tem povedal naslednje: "Nova linija fotoaparatov COOLPIX nudi nekaj za vsakogar, ne glede na to, ali iščete fotoaparat z največ funkcijami, nekaj preprostega in ugodnega, ali pa nekaj, s čimer boste dokazali svoj slog. Lahko ste prepričani, da vsi ti fotoaparati nudijo kakovost, po kateri je Nikon znan, in vam tako omogočajo, da kar najlažje naredite najboljše posnetke."

Zabavni, stilski in intuitivni S4000

Za tiste, ki želijo imeti najnovejšo tehnologijo in stilsko dovršen fotoaparat, je najprimernejša izbira eleganten fotoaparat z 12 milijoni slikovnih pik in intuitivnim zaslonom na dotik, diagonale 7,6 cm, ki je tako tanek, da ga lahko nesete kamorkoli. Preprosto se dotaknite zaslona, če se želite pomakniti skozi vse fotografije, ali pa uporabite sprožilec na dotik, da fotografijo zajamete - fotoaparat bo samodejno izostril in nastavil osvetlitev za predmet, ki ste se ga dotaknili. Lahko pa tudi posnamete videoposnetek s funkcijo snemanja v visoki ločljivosti (HD). Širokokotni objektiv NIKKOR s 4-kratno povečavo skrbi, da so slike vedno ostre, štiri napredne funkcije za zmanjševanje stresenosti pa zmanjšajo učinke premikanja motiva, slabe svetlobe in tresenja fotoaparata. Če pa fotografije rabijo hitro retuš, pa jih lahko preprosto uredite kar na fotoaparatu s priloženim pisalom, ki ga lahko uporabite za pisanje ali barvanje.

COOLPIX S4000 je na voljo v štirih barvah: črni, bronasti, svetleče rdeči in roza.

S številnimi funkcijami opremljen P100

Narejen za tiste, ki od svojega kompaktnega fotoaparata zahtevajo kar največ. Ta hibridni fotoaparat nudi visoko zmogljivost, ki omogoča fotografom, da zajamejo ogromno različnih motivov in scen, hkrati pa vedno dobijo najboljši rezultat. Širokokotni objektiv NIKKOR s 26-kratno povečavo in ED-elementi zagotavljata svobodo pri izbiri motivov in vedno ostre posnetke. Revolucionarni, od zadaj osvetljeni senzor CMOS pa poveča občutljivost in zmanjša šum, tako da lahko celo v slabi svetlobi zajamete izjemne fotografije, z ločljivostjo 10,3 milijona slikovnih točk pa lahko zajamete tudi najmanjše podrobnosti ali pa izdelate kakovostne povečave. Najsi bo dan ali noč, vaši posnetki bodo vedno odlični, saj fotoaparat omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti Full HD (1080p) s stereo zvokom, optičnim zoomom in samodejnim ostrenjem, vse to pa pri kar 30 sličicah na sekundo. Če fotoaparat nudi vso to tehnologijo, pa to še ne pomeni, da je zaradi tega zapleten za uporabo, saj ima namenski gumb za snemanje videoposnetkov in 7,5-centimetrski vrtljiv LCD-zaslon. Poleg tega ima še pet nastavitev proti zamazani sliki, tako da se lahko osredotočite na sliko pred seboj.

COOLPIX P100 je na voljo v črni barvi.

Impresivno vsestranski – L110

L110 združuje izjemno tehnologijo in preprosto uporabo, tako da lahko vedno zajamete pomembne trenutke. Širokokotni objektiv NIKKOR s 15-kratno povečavo nudi izjemno natančnost in visoko ločljivost, omogoča pa tudi svobodo, da izbirate med zajemom čudovitih fotografij ali fantastičnih videoposnetkov v visoki ločljivosti s stereo zvokom, vse pa si lahko ogledate na velikem, 7,5-centimetrskem visokoločljivostnem LCD-zaslonu. Poleg tega ima ločljivost 12,1 milijona slikovnih pik, pet funkcij proti zamazani sliki, ergonomsko držalo, makro od razdalje 1 cm naprej in 15 scenskih načinov, s katerimi boste vedno lahko zajeli slike tako, kot si želite. Energetsko varčni L110 lahko zajame več fotografij kot večina digitalnih fotoaparatov z baterijami AA, tako da vam ne bo treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo baterije - ne glede na to, ali ste doma ali v tujini.

COOLPIX L110 je na voljo v dveh barvah: črni in vinsko rdeči.

Zabavna in dostopna L21 in L22

Oba fotoaparata sta preprosta in zabavna za rabo ter tako najprimernejša za brezskrbno fotografiranje. Vsi v družini lahko zajamete čudovite slike.  L22 nudi velik, 7,5-centimetrski zaslon, na katerem si je slike preprosto ogledovati in jih zajemati. Vgrajena sistema zmanjševanja vibracij in zaznavanja gibanja, samodejna izbira scen in preprost samodejni način zagotavljajo čudovite posnetke, ne da bi morali spreminjati nastavitve. Sistem pametnih portretov zagotavlja, da so na sliki vsi motivi, veliki gumbi z namenskimi načini za snemanje in predvajanje pa zagotavljajo nemoteno delovanje. Oba modela lahko poleg tega snemata videoposnetke, napajata pa se z običajnimi baterijami AA.

 L21 je na voljo v temno rjavi, roza in šampanjsko srebrni.  L22 je na voljo v črni, rdeči in šampanjsko srebrni.

Sedaj lahko svoje fotografije varno shranite v storitvi my Picturetown, brezplačni Nikonovi storitvi za shranjevanje in skupno rabo slik. S to storitvijo lahko prijateljem preprosto pokažete svoje fotografske trenutke in najljubše spomine organizirate v spletne zbirke. 2 GB prostora vam je na voljo brezplačno, kar je dovolj za tisoče spominov; če pa potrebujete več prostora, lahko svoje članstvo kadarkoli nadgradite v Zlati račun (Gold Account).