09/02/2011

Nikon dopolnjuje svojo zbirko fotoaparatov COOLPIX

Ljubljana, Slovenija 9. februarja 2011 – Podjetje Nikon Europe je danes v svojo zbirko zabavnih fotoaparatov COOLPIX za preprosto uporabo dodalo tri nove modele. Fotoaparati S2500, L23 in L120 s svojimi uporabnimi samodejnimi funkcijami za odlično fotografiranje ponujajo za vsakogar nekaj.


“Nova linija ima nekaj za vsakogar: če kupujete svoj prvi fotoaparat ali če ste pravi fotografski zanesenjak. Katerega koli boste izbrali, ste lahko prepričani, da boste z njim dobili kakovost, po kateri slovi Nikon, in ki na preprost način zagotavlja najboljše mogoče slike.” je povedal Sander van Velzen, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe.

Elegantno preprost: COOLPIX S2500

COOLPIX S2500 po dostopni ceni ponuja fotoaparat vrhunske kakovosti, ki zagotavlja brezskrbno fotografiranje. V vrhunsko oblikovanem tankem (20 mm) aluminijastem ohišju se skriva neverjetno število funkcij, s pomočjo katerih na zabaven in preprost način posnamete odlične slike kadar koli in kjer koli.


Z natančnim širokokotnim objektivom NIKKOR s 4-kratnim zoomom in slikovnim senzorjem z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk, ki ju ima COOLPIX S2500, bodo vse podrobnosti na slikah dobro vidne, tako da jih boste brez težav povečali do velikosti plakata. Da bodo tudi najbolj sramežljive osebe videti odlično na slikah, skrbi Nikonov sistem za pametne portrete, ki vključuje vrsto funkcij, kot so časomerilec nasmeha, opozorilo o mežikanju in mehčanje kože, na velikem 6,7-centimetrskem (2,7-palčnem) zaslonu LCD pa si lahko preprosto ogledate posnete slike.


Preprost za prenašanje in za uporabo ima ta fotoaparat veliko samodejnih funkcij za fotografiranje. V enostavnem samodejnem načinu delovanja se vse nastavitve fotoaparata ustrezno prilagodijo svetlobi, samodejni izbor scene pa izbere optimalen scenski način delovanja za najbolj priljubljene prizore fotografiranja. Na plaži, na smučarskih strminah ali v mestu vam scenski načini delovanja samodejno optimizirajo nastavitve fotoaparata COOLPIX S2500 za 17 najbolj priljubljenih fotografskih slogov, učinkov in lokacij. AF za sledenje motivu zagotovi, da fotoaparat ves čas ostri izbrani motiv, tudi če se ta premika. Vgrajena tehnologija za preprečevanje zameglitve samodejno preprečujejo zameglitev slik na štiri različne načine.


COOLPIX S2500 je na voljo v štirih barvah: rdeči, rožnati, črni in srebrni.

Dober začetek: COOLPIX L23

Fotoaparat COOLPIX L23 je odlična izbira tudi za začetnike v fotografiji, ki bodo z njim posneli zares osupljive slike.


Izpopolnjena samodejna tehnologija omogoča zares odlično brezskrbno fotografijo. Odlične slike lahko posnamete ne glede na lokacijo in izbrani prizor, ker enostavni samodejni način delovanja optimizira vse nastavitve fotoaparata skladno s svetlobo, pri kateri snemate. Vgrajeno zmanjšanje vibracije in zaznavanje gibanja preprečujeta učinke tresenja fotoaparata in skupaj s slikovnim senzorjem CCD z ločljivostjo 10,1 milijona slikovnih točk zagotavljata izvrstne slike z izjemnimi podrobnostmi, ki jih brez težav povečate v večji format. Sistem za pametne portrete vključuje funkciji merilnika nasmeha in mehčanja kože, ki vam pomagata ustvariti vedno odlične portrete.


S širokokotnim objektivom s 5-kratnim zoomom, ki ga ima COOLPIX L23, lahko posnamete ostre posnetke od blizu ali odlične skupinske fotografije, na velikem 6,7-centimetrskem (2,7-palčnem) zaslonu LCD pa si lahko preprosto ogledate posnete fotografije. Preprosto upravljanje omogočajo še veliki gumbi in posebna načina za fotografiranje in predvajanje. V fotoaparatu lahko uporabljate običajne baterije velikosti AA, tako da ste brez skrbi glede napajanja kamor koli greste.

Vsestranski spremljevalec: COOLPIX L120

Z objektivom, opremljenim s super-zoomom in možnostjo snemanja videoposnetkov HD (720p), ima COOLPIX L120 odlično tehnologijo, ki je preprosta za uporabo in vam zanesljivo pomaga posneti vse pomembne trenutke v vašem življenju.


Širokokotni objektiv NIKKOR z 21-kratnim zoomom zagotavlja izvrstno natančnost in ločljivost ter pokriva doseg od širokokotnega 25 mm objektiva do 525 mm super-teleobjektiva. Edinstven stranski nadzor zooma omogoča gladko, neprekinjeno uporabo v celotnem dosegu zooma pri fotografiranju fotografij ali videoposnetkov. Slikovni senzor CCD s 14,1 milijona slikovnih točk in štiri samodejne funkcije za preprečevanje zameglitve vam vedno pomagajo ustvariti ostre slike, ne glede na razdaljo fotografiranja.


S posebnim gumbom za snemanje videoposnetkov lahko s fotoaparatom COOLPIX L120 preprosto preklapljate med zajemanjem slik ali jasnih HD videoposnetkov (720p) s stereo zvokom. Optični zoom s funkcijo samodejne izostritve je na voljo med snemanjem, fotografije in videoposnetke pa si lahko ogledate na velikem 7,5-centimetrskem (3-palčnem) zaslonu LCD visoke ločljivosti (921.000 pik). Fotoaparat ima vgrajen mini priključek HDMI, tako da ga lahko priključite na HD televizor in si videoposnetke ogledate skupaj z družino in prijatelji.


V njem lahko uporabljate baterije velikosti AA, tako da zagotovo ne boste nikoli ostali brez napajanja: doma ali na potovanju v tujini.


Fotoaparat COOLPIX L120 je na voljo v dveh barvah: črni in rdeči.

ViewNX 2 je celovit paket programske opreme, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo slik in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki bistveno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Nove napredne funkcije za urejanje videoposnetkov izhajajo neposredno iz Nikonove priznane linije fotoaparatov DSLR in omogočajo ustvarjanje fantastičnih posnetkov. ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos.

Izvirni sistem za obdelavo fotografij EXPEED vsebuje vse znanje in tehnologije, ki so rezultat Nikonovih dolgoletnih izkušenj. EXPEED C2, najnovejša nadgradnja Nikonovega priznanega sistema, zdaj z izboljšano funkcijo snemanja videoposnetkov, visoko občutljivostjo in največjo možno kakovostjo slike še dodatno razširja možnosti fotografiranja. EXPEED C2 izboljšuje izkoristek slikovnega senzorja ter zagotavlja jasne in resničnostne slike z živahnimi barvami, manjšim šumom in gladkimi tonskimi prehodi za izjemne fotografije in videoposnetke.

Slike lahko zdaj shranite na varnem in zaščitenem mestu s storitvijo my Picturetown (www.mypicturetown.com), Nikonovo brezplačno spletno storitvijo za shranjevanje digitalnih fotografij in skupno rabo. Fotografije lahko preprosto delite s prijatelji, v spletnih zbirkah pa lahko urejate dragocene spomine. Na voljo imate 2 GB prostora za shranjevanje več tisoč zabeleženih spominov, pri čemer lahko kadar koli nadgradite svoje članstvo z računom Gold Account (Zlati račun), če želite shraniti še več slik.