24.8.2011

Nikon predstavlja svoj prvi trpežni fotoaparat, COOLPIX AW100

Ljubljana, Slovenija, 24. avgust 2011 – Podjetje Nikon Europe je danes najavilo prvi fotoaparat, ki je namenjen posebej za uporabo na prostem. Fotoaparat COOLPIX AW100 je odporen na vodo, udarce in zmrzal, tako da je dovolj robusten za vsako dejavnost. Z njim pa boste lahko dobili vrhunske posnetke tudi s smučanja in potapljanja. Kategorija COOLPIX »All Weather« (AW) se bo tako pridružila trem obstoječim segmentom serije COOLPIX: Style (S), Performance (P) in Life (L)

»Fotoaparat COOLPIX AW100 je pripravljen na vse vaše dogodivščine,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe. »Ustvarjen je za akcijo, ki se dogaja vse leto, hkrati pa ima vso tehnologijo, ki jo pričakujete od kompaktnega fotoaparata Nikon, tako da zagotavlja osupljive fotografije ne glede na to, kaj se dogaja.«

Fotoaparat COOLPIX AW100 je idealen spremljevalec za aktiven življenjski slog, saj je zasnovan tako, da lahko z njim zajamete dogajanje tako na kopnem kot v vodi. Odporen na vodo do globine 10 m, odporen na udarce, tako da preživi padce z višine do 1,5 m, in odporen na zmrzovanje do temperature do –10 ºC; skratka, popoln fotoaparat za aktivnosti na prostem. Visokotehnološke funkcije, kot je GPS, elektronski kompas in vgrajen zemljevid sveta* pomenijo, da lahko svoje fotografije označite z lokacijo, se orientirate in sledite svoji poti.

*Razen določenih območij

Fotoaparat COOLPIX AW100 je nabit z najnovejšo tehnologijo, ki jo pričakujete od fotoaparatov COOLPIX, zato zagotavlja izjemne fotografije ne glede na to ali surfate ali plezate. Zelo občutljivo tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in osvetlitvijo od zadaj ter namenski načini za slabo svetlobo so združeni, tako da zagotavljajo osupljive rezultate na soncu, ponoči ali pri potapljanju.

Za zagotavljanje najvišje kakovosti fotografij in videoposnetkov ima AW100 širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom, snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom in štiri napredne funkcije za zmanjševanje zameglitve, ki kar najbolj zmanjšajo učinke premikanja motiva, slabe svetlobe in tresenja fotoaparata.

Način »enostavna panorama« širi vaša obzorja, saj vam nudi fotografije, ki pokrivajo 360º in 180º kot. Medtem ko fotoaparat navpično ali vodoravno pomikate prek scene, tipalo CMOS zajame hiter rafal posnetkov, ki se takoj združijo v čudovito panoramo.

Fotoaparat COOLPIX AW100 omogoča preprosto upravljanje, tako da lahko uživate v dogajanju. Za preprost zajem podvodnih scen je na voljo Podvodni način, ki samodejno prilagodi nastavitev beline v fotoaparatu. Nastavitve in fotografiranje lahko izvajate samo z eno roko, če pritisnete gumb Action-Control. Ko ga aktivirate, lahko spremenite nastavitve fotoaparata tako, da z njim preprosto nihate naprej in nazaj, na zasneženih pobočjih pa lahko fotografirate, ne da bi sneli rokavico.

Fotoaparat COOLPIX AW100 je na voljo v treh barvah: kamuflažni, oranžni in črni.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Na novo vključene funkcije za urejanje videoposnetkov so vzete neposredno iz vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, tako da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, z manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.