12/07/2011

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G – po naravi radoveden

Amsterdam, Nizozemska, 12. julija 2011: Nikon predstavlja nov 40-mm makro objektiv formata DX za bližnje posnetke. Na njih zabeleži tudi najmanjše podrobnosti z razmerjem reprodukcije 1:1, da so videti povsem naravni. S tem objektivom, ki posname, česar človeško oko ne zazna, bodo ljubitelji bližnjih posnetkov več kot zadovoljni.

Zurab Kiknadze, produktni vodja v oddelku za objektive, dodatno opremo & programsko opremo v podjetju Nikon Europe je povedal: »Ta makro objektiv omogoča zajem podrobnosti, ki jih običajni objektiv ne more zaznati. Z njim lahko po zmerni ceni odkrivate svet makrofotografije, a ga zaradi njegove vsestranskosti še vedno lahko uporabljate tudi v druge namene.«

40-mm objektiv formata DX je najnovejši član Nikonove zbirke objektivov Micro NIKKOR, ki ima kot slike enakovreden 60-mm formatu FX v
fotoaparatih D-SLR. Ker je njegova najmanjša razdalja izostritve 0,163 m (od goriščne ravnine) in razmerje reprodukcije 1:1, je odličen za fotografiranje od blizu. S hitro zaslonko f/2,8 tega objektiva poudarite motive na sliki, ki imajo prijetno zamegljeno ozadje, in posnamete ostre fotografije s fotoaparatom v roki tudi pri šibki svetlobi.

Dobri bližnji posnetki, na primer žuželk ali cvetnih prašnikov, so odvisni od natančnosti. Ta objektiv, ki je kompakten in preprost za uporabo, je opremljen z Nikonovim edinstvenim tihim pogonom SWM (Silent Wave Motor) za neverjetno natančno in tiho samodejno izostritev, da med fotografiranjem od blizu z nobenim zvokom ne zmotite motiva. Izostritev dopolnjuje še način delovanja z izostritvijo M/A, ki omogoča, da pri samodejni izostritvi ročno nastavite želeno izostritev, pri čemer vam ni treba fizično preklopiti iz samodejnega v ročni način.

To je objektiv, ki zagotavlja zvesto reprodukcijo tudi najsubtilnejših posebnosti slik in zna odlično zajeti skrite svetove vzorcev, tekstur in podrobnosti. Ljubitelji fotografije bodo z njim posneli izvrstne makrofotografije, s katerimi se bodo enakovredno kosali tudi posnetki portretov in splošni fotografski motivi.

Približne mere objektiva so 68,5 × 64,5 mm, tehta 235 g in ima kovinski nastavek z gumijastim tesnilom. V kompletu z objektivom dobite tudi pokrov objektiva HB-61 in mehko torbico CL-0915.