09/02/2011

Trije elegantni novi Nikonovi fotoaparati v liniji COOLPIX

Ljubljana, Slovenija 9. februarja 2011 – Nikon Europe danes predstavlja tri nove kompaktne fotoaparate, ki se bodo pridružili seriji fotoaparatov COOLPIX Style. Trojček sestavljajo model S3100, ultra-tanek in moderen naslednik zelo priljubljenega modela S3000, model S4100 s pametnim delovanjem na dotik in model S6100 s 16 milijoni slikovnih točk in objektivom s 7-kratnim zoomom.


COOLPIX S3100 je nadaljevanje zgodbe o uspehu modela COOLPIX S3000, ki je bil v Evropi najbolje prodajalni fotoaparat v letu 2010: novi model ima zelo tanko ohišje (18,4 mm), boljši zoom, izboljšano svetlost zaslona in možnost snemanja HD videoposnetkov (720p).


¹Po podatkih tržne raziskave, ki jo je izvedlo podjetje GFK (na podlagi prodajnih rezultatov med januarjem in decembrom 2010)


“Ti trije modeli ponujajo nekaj za vsak okus: S3100 je tanek, a hkrati poln funkcij, z možnostjo snemanja HD videoposnetkov in izjemnim dosegom zooma; S4100 gre še korak dlje s svojimi zmožnostmi zaslona na dotik; S6100 pa ima še večji doseg zooma, s katerim se povsem približate dogajanju in še več milijonov slikovnih točk, ki omogočajo še boljše povečave. Z vsakim modelom iz serije COOLPIX boste zagotovo dobili fotoaparat, na katerega boste ponosni,” je povedal Sander van Velzen, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe.

Slog in zmogljivost – S3100

Eleganten fotoaparat COOLPIX S3100 je dovolj tanek, da ga spravite v kateri koli žep, in je primeren za snemanje fotografij in videoposnetkov visoke HD ločljivosti. Na voljo je v sedmih čudovitih barvah od vijolične do modre in od rdeče do rumene. S številnimi funkcijami vam na preprost in zabaven način pomaga posneti visoko kakovostne slike in HD videoposnetke.


V fotoaparatu S3100 se prepletata vrhunska tehnologija in preprosta uporaba: ima širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom in slikovnim senzorjem CCD z ločljivostjo 14 milijonov slikovnih točk, s katerim so vse podrobnosti na fotografijah dobro vidne, tako da jih brez težav povečate. Spomine, ki bi jih poleg slik radi shranili tudi na videoposnetke, lahko posnamete takoj, ko s posebnim gumbom preklopite na snemanje videoposnetkov.
Fotoaparat S3100 ima tudi Nikonov sistem za pametne portrete, s katerim ustvarite odlične fotografije, tudi če so motivi na njih še tako sramežljivi. Pri tem vam pomagajo funkcije, kot so časomerilec nasmeha, funkcija proti mežikanju in mehčanje kože, s katerimi bodo vse osebe na slikah zadovoljne, ko bodo videle svoje portrete. Ko že imate dober posnetek, lahko z malo ustvarjalnosti domiselno uporabite preproste učinke filtrov. Ti so vgrajeni v fotoaparat, tako da za urejanje slik ne potrebujete računalnika.


Fotoaparat COOLPIX S3100 je na voljo v sedmih barvah: vijolični, rdeči, črni, modri, rožnati, rumeni in srebrni.

Pametni dotik – S4100

Uporabniki, ki jih navdušujeta moderna tehnologija in slog, bodo z veseljem shranili v žep ali vzeli na pot ta pametni fotoaparat s 14 milijoni slikovnih točk. Na voljo je v petih privlačnih barvah, tudi v rdeči in bronasti in ima intuitiven 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD na dotik z visoko ločljivostjo 460.000 pik.


Z dotikanjem površine zaslona se lahko pomikate med slikami ali fotografirate s sprožilcem na dotik – fotoaparat samodejno nastavi pravilno izostritev in osvetlitev motiva. Po želji lahko iz fotografiranja hitro preklopite na snemanje v visoki ločljivosti (720p), pri čemer uporabite poseben gumb za snemanje videoposnetka.


Zaradi širokokotnega objektiva NIKKOR s 5-kratnim zoomom in štirih naprednih tehnologij za preprečevanje zameglitve, ki zmanjšajo učinke tresenja fotoaparata, gibanja motiva ali šibke svetlobe, zagotavlja fotoaparat COOLPIX S4100 vedno ostre slike. Slike je mogoče brez težav urejati v fotoaparatu s preprostimi učinki filtrov, med drugim s filtrom Selective Color (Izbirna barva), ki spremeni sliko v enobarvno v več odtenkih, nato na področje, ki ga izberete, doda barvo po vaši izbiri, in Cross Screen (Zvezdni učinek), ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.


Fotoaparat COOLPIX S4100 je na voljo v petih barvah: rdeči, črni, vijolični, medeno bronasti in srebrni.

Še bližje dogajanju – S6100

Moderen fotoaparat S6100, opremljen z vrhunsko tehnologijo, je primeren zlasti za uporabnike, ki v malem ohišju zahtevajo napredne funkcije. Opremljen je s širokokotnim objektivom NIKKOR s 7-kratnim zoomom in slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk, s katerim bodo vse podrobnosti na fotografijah dobro vidne, tako da jih boste brez težav povečali do velikosti plakata. Fotoaparat ima 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon na dotik visoke ločljivosti (460.000 pik), ki omogoča intuitivno delovanje, možnost upravljanja fotografiranja in predvajanja s prsti in ima ločen gumb za snemanje HD videoposnetkov.


Zaradi štirih naprednih tehnologij za preprečevanje zameglitve, ki samodejno zmanjšajo učinke tresenja fotoaparata, gibanja motiva ali šibke svetlobe, zagotavlja ta fotoaparat vedno ostre slike. Zmanjšanje vibracij s premikanjem objektiva je samo ena od naprednih tehnologij fotoaparata COOLPIX S6100, ki zagotavlja edinstvene rezultate, tako da tudi če snemate premikajoče se motive z največjim zoomom, dobite vedno jasne in ostre slike.


Fotoaparat COOLPIX S6100 je na voljo v petih barvah: vijolični, črni, rdeči, rožnati in srebrni

ViewNX 2 je celovit paket programske opreme, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo slik in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki bistveno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Nove napredne funkcije za urejanje videoposnetkov izhajajo neposredno iz Nikonove priznane linije fotoaparatov DSLR in omogočajo ustvarjanje fantastičnih posnetkov.


ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos.

Izvirni sistem za obdelavo fotografij EXPEED vsebuje vse znanje in tehnologije, ki so rezultat Nikonovih dolgoletnih izkušenj. EXPEED C2, najnovejša nadgradnja Nikonovega priznanega sistema, zdaj z izboljšano funkcijo snemanja videoposnetkov, visoko občutljivostjo in največjo možno kakovostjo slike še dodatno razširja možnosti fotografiranja. EXPEED C2 izboljšuje izkoristek slikovnega senzorja ter zagotavlja jasne in resničnostne slike z živahnimi barvami, manjšim šumom in gladkimi tonskimi prehodi za izjemne fotografije in videoposnetke.

Slike lahko zdaj shranite na varnem in zaščitenem mestu s storitvijo my Picturetown (www.mypicturetown.com), Nikonovo brezplačno spletno storitvijo za shranjevanje digitalnih fotografij in skupno rabo. Fotografije lahko preprosto delite s prijatelji, v spletnih zbirkah pa lahko urejate dragocene spomine. Na voljo imate 2 GB prostora za shranjevanje več tisoč zabeleženih spominov, pri čemer lahko kadar koli nadgradite svoje članstvo z računom Gold Account (Zlati račun), če želite shraniti še več slik.