14/06/2012

Predstavljamo AF-S NIKKOR 24–85mm f/3,5–4,5 G ED VR

Ljubljana, Slovenija, 14. junij 2012 Družba Nikon je danes predstavila nov kompakten zoom-objektiv formata FX s širokim razponom goriščnih razdalj od 24 do 85 mm in tehnologijo zmanjšanja vibracij (VR). S svojim vsestranskim razponom od širokega kota do goriščnice telefoto-objektiva in lahkim ohišjem je kot nalašč za uporabnike fotoaparatov formata FX, ki iščejo vsestranski objektiv in ki pri kakovosti slike ne sklepajo kompromisov.

Zurab Kiknadze, projektni vodja za objektive, pripomočke in programsko opremo pri družbi Nikon Europe, je o tem povedal naslednje: »S tem objektivom smo uporaben razpon goriščnic združili s kompaktnim, a trdnim ohišjem, vendar pri tem nismo žrtvovali kakovosti slike, ki jo zahtevajo sodobni DSLR-ji družbe Nikon. Z njim smo še razširili serijo cenovno dostopnih in vsestranskih zoom-objektivov NIKKOR formata FX in predstavlja odlično izbiro za fotografe z Nikonovo opremo, ki potrebujejo priročen način za pokrivanje najrazličnejših situacij.«

Ta 24–85-milimetrski objektiv NIKKOR je bil razvit posebej za to, da bi bil izjemno kompakten za zoom-objektiv formata FX, zato je odličen za ljudi, ki hočejo vsestranski objektiv, s katerim lahko fotografirajo najrazličnejše vsakodnevne trenutke in motive na terenu. Vsestranski razpon goriščnic od 24 do 85 mm pokriva najpogosteje uporabljene goriščne razdalje – od krajin do portretov, zato lahko zajamete širokokoten posnetek ali pa zoomirate bolj oddaljene motive ne da bi morali zamenjati objektive.

Uporabnemu razponu goriščnih razdalj pomaga še sistem zmanjšanja vibracij druge generacije (VR II), ki omogoča občutno ostrejše fotografiranje v roki po celotnem razponu zooma, hkrati pa odločno zmanjša zamegljenost slike, posebej pri daljših goriščnih razdaljah. Sistem VR II vam poleg tega omogoča, da fotografirate s časi, ki so do štiri zaslonke daljši kot običajno, zato imate v slabi svetlobi boljše možnosti za fotografiranje.

Nanos Super Integrated Coating družbe Nikon zagotavlja vrhunsko reprodukcijo barv, medtem ko element iz stekla z izjemno nizko razpršitvijo svetlobe (ED) in trije asferični elementi objektiva zagotavljajo vrhunsko ostrino in kontrast že pri največji odprtosti zaslonke.

Ta objektiv je izjemno uravnotežen po velikosti, teži, ceni in kakovosti slike, poleg tega pa ima še proti vremenskim vplivom odporen bajonet, zato je navdušujoča kombinacija natančne optike NIKKOR, širokega razpona goriščnih razdaj ter kompaktne in lahke oblike – kot nalašč za dinamične ljudi.

Objektivu sta priložena torbica CL-1118 in sončna zaslonka HB-63.