15-09-2010

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II: zvezdnik med objektivi

Amsterdam, Nizozemska, 15. september 2010 – Podjetje Nikon Europe je danes najavilo nov profesionalni teleobjektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, ki je zamenjava za AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED. Novi objektiv ima nanos Nano Crystal, drugo generacijo tehnologije zmanjševanja vibracij (VR II) in novi način ostrenja A/M, tako da je idealen objektiv za resne fotografe, ki potrebujejo brezkompromisno zmogljivost.

Objektiv je obdržal optično sestavo predhodnika in nudi neverjetno kakovost slike z izjemno ostrino, kontrastom in definicijo ter mehak bokeh. Še posebej pa se ta objektiv izkaže pri dogodkih na odru in športnih dogodkih v dvoranah.

Zurab Kiknadze, vodja izdelkov za objektive, dodatke in programsko opremo podjetja Nikon Europe, je izjavil: "Posodobitve in izboljšave, ki smo jih uvedli v novo različico priznanega 200-milimetrskega objektiva, so ga pripeljale na raven najnovejših tehnologij Nikkor, tako da nudi še udobnejše fotografiranje in stabilnost, hkrati pa zagotavlja izjemne rezultate."

Posodobitev tega popularnega objektiva upošteva povratne informacije profesionalnih fotografov. Izboljšano rokovanje in uporabnost, združena z izjemno kakovostjo slike, sta še eno potrdilo, kako zelo je Nikon zavezan k temu, da dosega potrebe profesionalnih fotografov in še naprej izboljšuje svojo serijo profesionalnih, visokozmogljivih objektivov NIKKOR.

Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II ima sedaj drugo generacijo tehnologije zmanjševanja vibracij (VR II), ki nudi kompenzacijo do štirih zaslonk pri hitrosti zaklopa, kar pomeni, da je med fotografiranjem iz roke še lažje zajeti ostre slike. Sistem ima dva načina: Normalni za splošno fotografiranje iz roke in aktivni način za kompenzacijo vibracij, ki jih povzročajo na primer premikajoča se vozila.

Tihi motor za ostrenje (SMW) zagotavlja tiho in natančno delovanje samodejnega ostrenja, tako da ne bo zmotil motiva ali dogodka.

Način A/M se pridružuje obstoječima načinoma M/A in M. Ta dodatni način ostrenja vam omogoča, da uporabljate prioriteto samodejnega ostrenja, čeprav uporabljate obroč za ostrenje med fotografiranjem.

Optična sestava objektiva s trinajstimi elementi v devetih skupinah s tremi elementi iz ED-stekla in enim elementom iz Super ED-stekla skupaj z Nikonovim unikatnim nanosom Nano Crystal zagotavlja najvišjo kakovost fotografij. Konstrukcija z ED-steklom zagotavlja ostre in kontrastne slike, kot jih pričakujete od objektivov NIKKOR, nanos Nano Crystal pa učinkovito zmanjšuje odboje in izgubo kontrasta, tako da lahko objektiv uporabljate brez skrbi, čeprav fotografirate v svetlobo. Objektiv odlikujeta tudi njegov prijeten bokeh in ločitev motiva od ozadja, za kar poskrbita velika zaslonka f/2 in devet zaobljenih lopatic zaslonke.

Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II je narejen tako, da izpolni stroge zahteve profesionalnih fotografov. Odporno magnezijevo ohišje in tesnila proti vremenskim vplivom zagotavljajo, da je ta objektiv prava izbira celo za najzahtevnejše pogoje fotografiranja, saj preprečuje vdor vlage in prahu. Še dodatno zaščito pa nudi Nikonovo ekskluzivno snemljivo meniskusno steklo, ki ščiti veliki prednji stekleni element pred praskami.

Objektiv je popolnoma združljiv z vsemi trenutnimi Nikonovimi telepretvorniki, kar še poveča njegovo uporabnost z dodatnim dosegom. Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II ima priloženo sončno zaslonko HK-31, nastavek za stativ, držalo za vstavljanje filtrov in visokokakovostno torbico iz balističnega najlona CL-L1, ki je oblikovana kot torba za čez ramo.