13/09/2012

1 NIKKOR 18.5mm f/1.8

13. september 2012, Slovenija: Družba Nikon je danes najavila najhitrejši objektiv 1 NIKKOR do zdaj, fiksni objektiv1 NIKKOR 18.5mm f/1.8.

To je izjemna priložnost za imetnike fotoaparatov Nikon 1, da posodobijo svojo opremo, ko prerastejo priloženi objektiv, in raziščejo ustvarjalne možnosti, ki jih ponujata ta standardni objektiv formata CX in njegova velika zaslonka. Te možnosti so prijetno zamegljena ozadja pri portretih in udobno fotografiranje pri šibki svetlobi.

Jordi Brinkman, vodja izdelkov za kompaktne sistemske fotoaparate Nikon 1 pri podjetju Nikon Europe, to komentira tako: „Nikon 1 je sedaj najbolje prodajani sistem v svoji kategoriji v Evropi, majhnost objektivov 1 NIKKOR pa je ključen del prednosti, ki jo nudi Nikon 1 – to so prenosnost, moč in hitrost, ne da bi pri tem ogrozili kakovost. Kot najhitrejši objektiv v svoji seriji 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 omogoča vrhunske fotografije v šibki svetlobi in čudovito mehko ozadje, s čimer odlično razširi prilagodljivost sistema Nikon 1.“

Objektivi 1 NIKKOR zajamejo življenje z izjemno ostrino. Vse obsežnejša serija objektivov, zasnovana z mislijo na aktivni življenjski slog, pokriva širok razpon scen, vsak objektiv pa je optimiziran za snemanje videoposnetkov. Skupaj s prenosnostjo, močjo in hitrostjo fotoaparatov Nikon 1 pomenijo majhni objektivi 1 NIKKOR, da je sistem Nikon 1 resnično poseben. 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8, najhitrejši objektiv v svoji seriji, omogoča vrhunske fotografije v šibki svetlobi celo pri nizki občutljivosti ISO in čudovito mehko ozadje pri portretih.

Močna kombinacija goriščne razdalje 18,5 mm in največje odprtosti zaslonke pomeni, da je novi objektiv 1 NIKKOR kot nalašč za šibke svetlobne pogoje in portretiranje. Fiksna goriščna razdalja 18,5 mm omogoča zorni kot, ki je enakovreden približno 50 mm pri formatu 35 mm, kar je idealno za portrete in splošno fotografiranje. Največja odprtost zsalonke f/1,8, omogoča odlično ravnotežje med ostrino in zamegljenim ozadjem. Tako bodo celo trenutki v šibki svetlobi upodobljeni nadvse čisto, hkrati bodo motivi izstopili iz ozadja, ki bodo zamegljena brez vidnih prehodov.

Z visokokakovostnim steklom objektiv 1 NIKKOR zagotavlja ostrino od roba do roba celo pri največji odprtosti zaslonke. Asferični objektiv zagotavlja visoko ločljivost in kontrast, gladko spreminjanje zaslonke pa omogoča preprosto premikanje z ostrih delov na zamegljena ozadja pri fotografijah in videoposnetkih. Objektiv je majhen in popolnoma uravnotežen na majhnih ohišjih fotoaparata Nikon 1, s čimer zagotavlja izjemno kakovost slike in popolno prenosljivost.

Ta novi objektiv 1 NIKKOR je lahek, preprost za nošenje in predstavlja veliko vrednost za denar, na voljo pa je v svetleče srebrni ter polsvetleči črni in beli. Dodatna oprema sta še mehka torbica CL-N101 in bajonetna sončna zaslonka HB-N104, ki pomaga zmanjšati vstop nezaželene svetlobe v objektiv in tako odpravlja bleščanje v objektivu, da imajo fotografije boljši kontrast in nasičenost barv.

Objektivu sta priložena pokrovček objektiva na sprednji in zadnji strani.