18-11-2021

BODITE NADVSE USTVARJALNI. NAJMANJŠI OBJEKTIV S FIKSNO GORIŠČNICO SERIJE Z DOSLEJ

Amsterdam, Nizozemska, 18. november 2021: Nikon danes predstavlja doslej najmanjši in najlažji objektiv polnega formata s fiksno goriščnico v seriji Z¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Ta pripovedovalec zgodb, ki je kos vsaki ulici, je odličen vsakodnevni objektiv. Širok, vendar ne preširok, zelo cenovno dostopen in varljivo zmogljiv – pripravljen je na vse od uličnih prizorov do pokrajin in naključnih situacijskih portretov.

Ta svetlobno močan 28-mm objektiv s fiksno goriščnico ima kot zajema, ki je ravno pravšnji, da prikaže več prizora, z 0,19-m najmanjšo razdaljo ostrenja pa je kot nalašč za dramatične bližinske posnetke. Širok bajonet Z in zaslonka f/2,8 z zaobljeno odprtino skupaj zagotavljata izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi, fotografski ustvarjalci pa lahko motiv izostrijo na neverjetno mehkem in naravnem ozadju z učinkom bokeh.

Z objektivom NIKKOR Z 28mm f/2.8 je preprosto tudi snemanje odličnih videoposnetkov. 28-mm goriščna razdalja je kinematografska klasika in pri tako lahkem objektivu se lahko uporabnik odloči, ali bo fotografiral iz roke ali s stabilizatorjem slike.

Povzetek glavnih funkcij: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Svetlobno močan širokokotni objektiv f/2,8: 28-mm goriščna razdalja zajame širokokotne posnetke s sijajnimi barvami in kontrastom.
Ultraprenosljiv: objektiv je dolg približno 43 mm in tehta približno 155 g. Dovolj majhen, da ga lahko pustite na fotoaparatu ali pospravite v žep plašča.
Čudovita mehka ozadja: velik premer bajoneta Z in fiksna zaslonka f/2,8 z zaobljeno odprtino in sedmimi lamelami omogočata neverjetno mehak in naraven učinek mehkega ozadja.
Izjemni bližinski posnetki: le 0,19-m najmanjša razdalja ostrenja omogoča natančno izostritev bližnjih motivov.
Hiter in neslišen AF: z izredno tihim koračnim motorčkom, ki ga uporablja, in dodatno svetlobo, ki jo zbere bajonet Z, je ostrenje hitro, natančno in neslišno.
Odličen za snemanje videoposnetkov: učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je znatno zmanjšan, tako da lahko ostrino prilagajate brez vpliva na kot zajema posnetka.
42 mm izrez formata DX: pri uporabi na fotoaparatu Nikon serije Z formata DX ponuja 42-mm kot zajema.
Preprosto upravljanje: neslišen nastavni obroč je mogoče nastaviti za prilagajanje ostrine, zaslonke, kompenzacije osvetlitve ali vrednosti ISO.
Dobro zaščiten: zatesnjen tako, da je zaščiten pred prahom in kapljicami vode.²

O DRUŽBI NIKON

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo in športno optiko ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.

¹Med objektivi s fiksno goriščnico NIKKOR Z za brezrcalne fotoaparate z izmenljivimi objektivi, ki so na trgu – veljavno 18. novembra 2021.
² Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.