02-11-2022

PROFESIONALNI SUPER TELEFOTO ZOOM OBJEKTIV NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Amsterdam, Nizozemska, 2. november 2022: Nikon danes z objektivom NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S razširja svoj nabor profesionalnih super teleobjektivov. Z vgrajenim telekonverterjem in novo ravnjo zmogljivosti AF je ta super teleobjektiv s fiksno goriščnico za fotografe, ki fotografirajo šport in divje živali. Visokozmogljiva optika zagotavlja dosledno osupljivo kakovost slike, pa naj gre za fotografiranje pri 600 mm ali 840 mm z vklopljenim vgrajenim 1,4-kratnim telekonverterjem.

Od hitrega motošporta do nepredvidljivih divjih živali – fotografi, ki delajo v zahtevnih pogojih, bodo lahko pri vsakem fotografiranju s pridom izkoristili vse, kar ponuja ta super teleobjektiv. Sistem za svileno gladko ostrenje zagotavlja izjemno hitro in neverjetno tiho samodejno ostrenje s takojšnjim zajemom in sledenjem motiva. In Nikonova mezoamorfna protiodsevna prevleka, ki je vodilna v svojem razredu, učinkovito preprečuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj, tudi pri fotografiranju prizorov z več neposrednimi viri svetlobe v kadru. Zmogljivi VR v objektivu ponuja do 5,5 stopnje kompenzacije za stabilne posnetke v vseh okoliščinah, prilagodljivi kontrolniki pa omogočajo izjemno vsestransko upravljanje. Fotografi, ki potrebujejo večji doseg, lahko v trenutku aktivirajo vgrajeni telekonverter, ne da bi morali spreminjati držo za fotografiranje ali odmakniti pogled od glavnega dogodka.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S je popolnoma uravnotežen s težiščem na sredini nastavka za stativ, kar omogoča stabilnejšo uporabo in manjše telesne obremenitve pri fotografiranju s stativom ali iz roke. Ta super teleobjektiv se ponaša tudi s popolno zatesnitvijo pred vremenskimi vplivi, kar omogoča delo v vseh okoliščinah, in osupljivo lahko zgradbo. Mere so tako kompaktne, da ga lahko shranite v torbo za opremo, ki ustreza večini zahtev za kabinsko prtljago.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Tako kot njegov sestrski objektiv 400mm f/2.8 TC VR S, ima tudi profesionalni super teleobjektiv NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S Nikonovo najnaprednejšo optiko in tehnologijo ostrenja za zmogljivost, ki je brez primere. Od najzahtevnejših lokacij do najbolj nepredvidljivih motivov – posnetek boste zajeli ne glede na okoliščine.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Vgrajen telekonverter 1,4x: preklopite stikalo na desni strani objektiva in že boste aktivirali telekonverter ter doseg tega 600-mm objektiva s fiksno goriščnico f/4 razširili na 840 mm f/5,6.
Neomajni AF: samodejno ostrenje uporablja Nikonovo zvočniško tuljavo Silky Swift in optični kodirnik ABS, ki položaj objektiva zaznava in sporoča z absolutno natančnostjo.
Neverjetne podrobnosti: ostrina je izjemna po celotnem kadru tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko, mehka ozadja pa čudovito gladka in zaobljena.
Zmogljivo zmanjšanje tresljajev v objektivu: zagotavlja 5,0 stopnje prednost in 5,5 stopnje prednost pri uporabi Nikonovega brezzrcalnega fotoaparata, ki podpira sinhronizirani VR. ¹
Mezoamorfna prevleka : preprečuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj, ker odpravlja vpadno svetlobo iz diagonalne in navpične smeri.
Vzdržljivost: zatesnitev okoli vseh premičnih delov in nastavka za objektiv preprečuje vdor prahu in vlage. Nikonova fluorova prevleka ščiti sprednjo lečo.²
Uravnoteženost: težišče objektiva je proti sredini nastavka za stativ in tako zagotavlja stabilnejšo uporabo in manjše telesne obremenitve.
Prilagodljivost: funkcije lahko dodelite obroču Fn in gumbom Fn, obroču za ostrenje in neslišnemu nastavnemu obroču. Razdalje ostrenja shranite z gumbom za nastavitev pomnilnika.
Mere, primerne za letalske kabine: kompakten in lahek, da ga lahko shranite v torbo z opremo, ki ustreza zahtevam večine letalskih prevoznikov glede kabinske prtljage.
Združljivost: podpira uporabo TELEKONVERTERJEV Z TC-1.4x in Z TC-2.0x.

¹Na podlagi standardov CIPA: optični VR v objektivu doseže 5,0 stopenj kompenzacij (ali 5,5 stopenj s sinhroniziranim VR) v načinu NORMAL Ta vrednost je dosežena, ko je objektiv pritrjen na brezzrcalni fotoaparat s 35-milimetrskim slikovnim tipalom.
²Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.
Pred uporabo objektiva NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S je treba vdelano programsko opremo fotoaparata posodobiti na najnovejšo razpoložljivo različico.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.