29-11-2022

NIKON JE IZDAL RAZLIČICO 1.3.0 SISTEMA ZA ODDALJENO FOTOGRAFIRANJE NX FIELD

Amsterdam, Nizozemska, 29. november 2022: Nikon z veseljem objavlja izdajo najnovejše različice 1.3.0 sistema za oddaljeno fotografiranje NX Field za profesionalne agencije. Posodobitev podpira snemanje videoposnetkov z Nikonovim brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata/formata FX Z 9 in razširja možnosti za oddaljeno fotografiranje.

Vzorec zaslona za uporabo

Z različico 1.3.0 lahko nastavitve fotoaparata konfigurirate s tabličnim računalnikom in hkrati preverite prikaze pogleda v živo več fotoaparatov, ki so hkrati povezani s sistemom NX Field, in izvajate postopke, kot sta zagon in zaustavitev snemanja videoposnetkov, na enem zaslonu. Vse to je mogoče storiti med hkratnim snemanjem videoposnetkov s fotoaparatom Z 9. NX Field različice 1.3.0 prikaže tudi pogled iz več fotoaparatov, povezanih v glavnem/sekundarnem pogledu. Tako boste lažje izvedli natančne postopke, kot sta ostrenje in izbira točke ostrenja, kar omogoča učinkovitejši potek dela za videoposnetke, kot je bilo prej mogoče za enega fotografa/snemalca videoposnetkov ali manjšo ekipo.

Nove funkcije omogočajo boljši nadzor oddaljenih fotoaparatov iz glavnega fotoaparata. Povezava med oddaljenimi fotoaparati in strežnikom FTP bo prikazana v iskalu glavnega fotoaparata in na zaslonu pogleda v živo, s čimer se izboljša uporabnost, hkrati pa prikazuje tudi stanje povezanih oddaljenih fotoaparatov. Podprt je hiter in zelo varen protokol FTPS, izbira vrst slik, ki jih je mogoče naložiti, pa je razširjena, tako da je glede na omrežne pogoje mogoče izbrati »JPEG« ali »NEF (RAW) + JPEG«.

Nikon bo še naprej posodabljal NX Field ter tako podpiral poklicne fotografe in ustvarjalce slikovnih gradiv, dejavne v prvih črtah poročanja in zajemanja odločilnih trenutkov.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj. Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.