09-11-2022

NIKON OBUJA SPOMIN NA IKONIČNI FOTOAPARAT IN OBJEKTIV Z VEDNO VEČJO ZBIRKO BREZZRCALNIH FOTOAPARATOV

Amsterdam, Nizozemska, 9. november 2022: Nikon je danes predstavil dva nova izdelka v svoji rastoči ponudbi, ki so ju navdihnili priljubljeni nekdanji modeli. Nova v ponudbi sta črna različica ikoničnega Nikonovega fotoaparata Nikon Z fc in objektiva NIKKOR Z 40mm f/2 (SE), kompaktnega in lahkega objektiv s fiksno goriščnico, ki ga odlikujeta sijajna kakovost slike in vsestranskost. Oba nova izdelka združujeta inovativno tehnologijo, ki je sinonim za Nikonovo serijo Z, in osupljivo retro obliko.

Črna izdaja modela Z fc

Brezzrcalni fotoaparat Z fc je bil prvi model serije Z, ki združuje klasično oblikovanje in napredno brezzrcalno tehnologijo – pri njem ni šlo le za to, da je bil popolna izbira za snemanje fotografij in videoposnetkov, temveč tudi, da so bile stranke ponosne, da ga imajo. Po neverjetnem uspehu lanskoletne srebrne različice letos s črno izdajo, ki je na voljo izključno v trgovini Nikon Store, izpolnjujemo povpraševanje strank. Ta model namreč odraža Nikonove želje, da stranke še bolj spodbudi, da s pridom uporabijo brezčasni Z fc. Poleg tega smo dodali še šest novih barv za premijsko zunanjost, ki so na voljo izključno za črno različico modela Z fc – skupaj torej 12 različnih barvnih možnosti za srebrni in črni Z fc.

NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Objektiv NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) ima lahko zasnovo in izjemno optično zmogljivost ter je kot nalašč za fotografiranje portretov in drugih nepremičnih motivov, uporabnike pa navdušuje pri vsaki nastavitvi. Fotografi lahko s stalno svetlobno močjo f/2 ustvarjajo najlepši okrogli učinek mehkega ozadja, 40-milimetrska standardna goriščna razdalja pa izpostavi glavni motiv.

Osnova za oblikovanje objektiva NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) so klasični objektivi NIKKOR, izdani v istem obdobju kot filmski fotoaparat Nikon FM2 – nekdanjih model, ki je navdihnil fotoaparat Z fc. Njegov prihod ponuja še izbiro objektivov, primernih za retro oblikovanje modela Z fc.

Zaradi kompaktne velikosti in majhne teže ni le vizualno privlačen, temveč tudi popolna izbira za vse, ki so na poti. S hitrim in natančnim samodejnim ostrenjem ter ohišjem, odpornim na prah in kapljanje, se zlije z vsakim življenjskim slogom in nadgradi užitek fotografiranja.

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

– Oblikovanje temelji na klasičnem modelu Z fc in podeduje poteze klasičnih objektivov NIKKOR, izdanih v približno istem času kot model FM2.
– Velika svetlobna moč f/2 in 9-lamelna zaslonka zagotavljata čudovit okrogel učinek mehkega ozadja.
– Goriščna razdalja 40 mm podpira standardni kot zajema, ki je idealen za fotografiranje portretov, hitrih posnetkov in drugih motivov v najrazličnejših prizorih.
– Goriščna razdalja postane 60 mm pri uporabi s fotoaparatom velikosti APS-C/formata DX.
– Kompakten in lahek s skupno dolžino približno 45,5 mm in težo približno 170 g.
– Najmanjša razdalja ostrenja je 0,29 m in uporabnikom omogoča, da se približajo motivom.
– Uporaba koračnega motorčka (STM) omogoča hitro in natančno samodejno ostrenje s tihim delovanjem, hkrati pa ohranja kompaktno velikost ohišja.
– Zasnovan z zaščito proti prahu in kapljanju vode, tako da ga lahko brezskrbno uporabljate povsod.
– Funkcije, kot sta zaslonka in kompenzacija osvetlitve, je mogoče dodeliti nastavnemu obroču.
– Zasnovan tudi za snemanje videoposnetkov, saj se ponaša z izjemno tihim delovanjem, učinkovitim nadzorom učinka spreminjanja kota zajema pri ostrenju in stabilno osvetlitvijo.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.