02-11-2022

NIKON PREDSTAVLJA DALJINSKO DRŽALO MC-N10 ZA VIDEO USTVARJALCE

Amsterdam, Nizozemska, 2. november 2022: Nikon danes z veseljem predstavlja daljinsko držalo MC-N10 – nov pripomoček za video in filmske ustvarjalce. S tem lahkim in zanesljivim držalom, ki je kot nalašč za vsako okoliščino, lahko uporabniki zlahka upravljajo Nikonov brezzrcalni fotoaparat, ki je srce njihove snemalne opreme.¹

Če delate z malo ekipo ali sami, lahko snemalci vse glavne nastavitve videoposnetkov nadzorujejo z znanimi gumbi na ročaju držala MC-N10. Na voljo so funkcije, ki jih običajno upravljate z gumbi na hrbtni strani fotoaparata, in tiste, ki ste jih dodelili gumbom za upravljanje ali gumbom Fn. Standardna rozeta ARRI omogoča hitro spreminjanje položaja, vrtljivi gumbi brez klikov na držalu pa poskrbijo za tišino med snemanjem.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »To novo daljinsko držalo resnično odpira možnosti videa ustvarjalcem, ki delajo z minimalnim kompletom opreme in majhnimi ekipami. Lahka konstrukcija in udoben občutek omogočata upravljanje, ki ga potrebujete za brezskrbno sledenje in vodoravni premik.«  

Povzetek najpomembnejših funkcij – daljinsko držalo MC-N10

Daljinsko držalo za video: omogoča upravljanje najpomembnejših funkcij za snemanje videa kar na držalu.
Lahko: tehta približno 310 g z vstavljenimi baterijami AA.
Vsestransko: standardna rozeta ARRI omogoča hitro spreminjanje položaja. Gumbi za upravljanje brez klikov omogočajo tiho upravljanje.
12 ur delovanja: z dvema vstavljenima baterijami AA lahko snemate dalj časa.
Stabilna povezava: držalo se prek priključka USB-C poveže s fotoaparatom Nikon, kar zagotavlja zanesljivo upravljanje ne glede na to, kje snemate.

¹Daljinsko držalo MC-N10 je ob uvedbi združljivo s fotoaparati Z 9, Z 7II in Z 6II. Če želite s tem držalom upravljati Z 9, je treba nadgraditi vdelano programsko opremo.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.