26-10-2022

NIKON JE IZDAL VDELANO PROGRAMSKO OPREMO RAZLIČICE 3.00 ZA BREZZRCALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA NIKON Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 26. oktober 2022:Nikon danes z veseljem objavlja izdajo vdelane programske opreme različice 3.00 za svoj paradni brezzrcalni fotoaparat polnega formata – Nikon Z 9.

Nova nadgradnja vdelane programske opreme ponuja vznemirljive nove funkcije za videoposnetke in fotografiranje, pa tudi izboljšane funkcije za upravljanje in prikazovanje, ki se odzivajo na potrebe uporabnikov.

Nove funkcije za videoposnetke med drugim vključujejo High-Frequency Flicker Reduction (zmanjšanje visokofrekvenčnega utripanja) in visokoločljivostni zoom¹ – slednja omogoča zumiranje v visoki ločljivosti, ki učinkovito razširi doseg teleobjektiva ne glede na to, kateri objektiv uporabljate. Med novimi funkcijami za fotografiranje je tudi možnost C60 za zajem posnetkov z veliko hitrostjo+², ki omogoča neprekinjeno fotografiranje z visoko hitrostjo približno 60 posnetkov na sekundo v formatu DX.

Nadgradnja vdelane programske opreme uporabnikom ponuja udobnejši potek dela z izboljšanimi možnostmi predvajanja fotografij, posnetih v rafalih neprekinjenega fotografiranja.

Da bi še bolje izpolnili potrebe poklicnih fotografov glede izboljšanega prikaza in upravljanja smo povečali število gumbov, ki jih je mogoče uporabiti kot kontrolnike po meri, in razširili prilagodljive funkcije. Poleg tega je mogoče slike in meni i v načinu predvajanja prikazati v navpični usmeritvi, dodane pa so tudi nove možnosti velikosti slik za format DX. Druge izboljšave vključujejo razširjeno omejitev AF pri šibki svetlobi in zmanjšanje premikanja položaja ostrenja na oviro v ospredju, ki za trenutek zakrije motiv.

Ta nadgradnja dokazuje Nikonovo stalno predanosti izpolnjevanju potreb uporabnikov s pravočasnimi posodobitvami vdelane programske opreme, ki ponujajo vodilne funkcije v panogi.

¹Visokoločljivostni zoom je na voljo samo za snemanje videoposnetkov z nastavitvami videodatotek za 10-bitni način ProRes 422 HQ (MOV), 10-bitni H.265 (MOV), 8-bitni H.265 (MOV) ali 8-bitni H.264 (MP4) z območjem slike, nastavljenim na FX (36×24). Za nekatere funkcije fotoaparata veljajo omejitve.
²Samo s sledenjem AE/AF pri nastavitvi kakovosti slike »JPEG normal«. Največje število posnetkov, ki jih je mogoče narediti z enim rafalom, je manjše, kot je mogoče pri neprekinjenem fotografiranju z veliko hitrostjo. Svetujemo uporabo pomnilniške kartice, ki jo priporoča Nikon.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.