20-09-2022

PESTRA POTOVANJA, ŠIROKE PERSPEKTIVE – Z NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Amsterdam, Nizozemska, 20. september 2022: Nikon danes predstavlja svoj najlažji brezzrcalni širokokotni zoom objektiv polnega formata doslej: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Ta svetlobno močan ultraširokokotni zoom objektiv je nujen za potovanja, dogodke in ustvarjalno pripovedovanje zgodb, saj je zasnovan tako, da fotografom in snemalcem videoposnetkov širi ustvarjalno paleto brez odvečne teže.

Od epskih razgledov do bližinskih posnetkov, ki zapolnijo cel kader: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 je popoln objektiv, s katerim lahko z edinstvene zorne točke pripovedujete raznolike vizualne zgodbe. Od pokrajin do urbanih krajin. Od širnega neba do uličnih prizorov. Od arhitekture do notranjih prostorov. Z razponom goriščne razdalje od 17 do 28 mm lahko fotografi naredijo podrobne širokokotne posnetke, ki zajamejo celotno pokrajino, ali pa se poigrajo z občutkom velikosti in pretiravajo s perspektivami. Snemalci videoposnetkov lahko gledalce pritegnejo v prizor z vzpostavnimi kadri ali ustvarijo občutek prostora pri fotografiranju v tesnih prostorih.

NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 je vsestranski objektiv, ki ga je preprosto uporabljati, zasnovan tako, da omogoča samozavestno in ustvarjalno širokokotno fotografiranje. Stalna zaslonka f/2,8 je odlična za fotografiranje pri razpoložljivi svetlobi ali ustvarjalno delo s časi zaklopa in pri fotografiranju s široko odprto zaslonko je zagotovljeno čudovito mehko ozadje. Uporabniki, ki želijo posneti dramatične ultraširokokotne bližinske posnetke bo zelo prav prišla najmanjša razdalja ostrenja, ki je samo 0,19 ter omogoča ostre in jasne rezultate pri bližinskem fotografiranju. Poleg tega širok obroč za zoom na tem objektivu omogoča udobno upravljanje in stabilno kadriranje. In Nikonov odzivni AF hitro izostri motive ne glede na to, ali so v ospredju ali v ozadju.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Če potujete, fotografirate dogodke ali preprosto radi pripovedujete zgodbe so zanimive kompozicije in drzne perspektive z objektivom NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 povsem na dosegu roke. Ta ultraširokokotni zoom objektiv je zasnovan tako, da je lahko vedno z vami na fotoaparatu in vas spremlja povsod, ko iščete nov navdih ali znova obiščete znane kraje in jih zajamete iz drznih novih kotov.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Lahek 17–28 mm ultraširokokotni zoom objektiv: izjemno ostrina in manj popačenja tudi pri fotografiranju na ultraširokokotnem 17-milimetrskem koncu razpona zooma.
Kratka razdalja ostrenja od blizu: najmanjša razdalja ostrenja, ki je samo 0,19 m, omogoča ostre in jasne rezultate pri fotografiranju blizu motiva.
Stalna svetlobna moč f/2,8: ohranja dosledno osvetlitev po celotnem območju zooma. Odličen za fotografiranje pri razpoložljivi svetlobi ali ustvarjalno delo s časi zaklopa in globinsko ostrino.
Čudovito mehko ozadje: velik bajonet Z in zaobljena zaslonka f/2,8 z 9 lamelami omogočata velike mehke krogle mehkega ozadja pri fotografiranju s široko odprto zaslonko, pri čemer je mehko ozadje poudarjeno pri fotografiranju z majhne razdalje.
Odličen tudi za videoposnetke: posnetkov ne bodo uničili zvoki ostrenja. Učinek spreminjanja kota zajema med ostrenjem je znatno omejen, tako da lahko prilagajate ostrino in ohranite želeni kader.
Samozavestno ostrenje: AF je hiter, tih in natančen.
Preprosto upravljanje: prilagodljivo neslišno upravljanje in širok obroč za zoom, ki ga lahko preprosto upravljate, ko oko približate iskalu.
Pripravljen za potovanja: ta objektiv je lahek (tehta zgolj približno 450 g) in zatesnjen, da je zaščiten pred prahom in kapljicami vode.¹

¹Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.