06-07-2022

NIKON JE OBJAVIL NAJNOVEJŠO POSODOBITEV VDELANE PROGRAMSKE OPREME ZA Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 6. julij 2022: Nikon z veseljem objavlja izdajo vdelane programske opreme različice 2.10 za svoj paradni brezzrcalni fotoaparat polnega formata – Nikon Z 9.

Posodobitev uvaja novo funkcijo High-Frequency Flicker Reduction (zmanjšanje visokofrekvenčnega utripanja). Ko je ta funkcija vklopljena v načinu fotografiranja, omogoča natančno nastavljanje časa zaklopa v manjših korakih. V preteklosti je bilo čas zaklopa mogoče prilagoditi na 1/3 ali 1/2 EV, nova funkcija pa uporabnikom omogoča prilagajanje časa zaklopa celo do 1/96* EV.

Z možnostjo natančnejšega prilagajanja časa zaklopa kot kdaj koli prej je mogoče nadzirati učinke utripanja, tudi ko so med fotografiranjem v kadru reklamni panoji in visokofrekvenčna osvetlitev LED.

Posodobitev bo izboljšala tudi delovanje sledenja AF, zlasti pri fotografiranju majhnih motivov, še posebej takih, ki zavzemajo le majhen delček kadra. Izboljšana je tudi natančnost ostrenja pri uporabi AF z zaznavanjem oči ali obrazov z neprekinjenim servo samodejnim ostrenjem (AF-C). Te posodobitve bodo fotografom in snemalcem videa omogočile stabilnejše fotografiranje in snemanje.

Nikon si stalno prizadeva izpolniti potrebe uporabnikov z rednimi posodobitvami vdelane programske opreme, ki uvajajo uporabne funkcije.

*Ko je omogočena funkcija High-Frequency Flicker Reduction, je čas zaklopa mogoče natančno nastaviti v zelo majhnih korakih pri hitrostih med 1/8000 in 1/30 s.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.