29-06-2022

SEZITE DLJE Z NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Amsterdam, Nizozemska, 29. junij 2022: Nikon danes z veseljem objavlja nov super teleobjektiv s fiksno goriščnico – NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Zasnovan je za izjemno prenosnost in fotografom omogoča, da v lahkem, potovanjem prijaznim ohišju izkoristijo 400-mm goriščno razdaljo in osupljivo kakovost slike, ki jo omogoča linija S.

Divje živali, šport, hitro dogajanje, oddaljeni portreti. S tem vzdržljivim, a kompaktnim in lahkim super teleobjektivom z dolgim dosegom, odlično ločljivostjo in udobno uporabo vam bo dosegljivih še mnogo več posnetkov. NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S tehta zgolj 1245 g (približno) in v skupno dolžino meri le 234,5 mm, zato je v povsem svojem razredu z vidika prenosljivosti. Fotografi lahko imajo ta super teleobjektiv stalno pritrjen na fotoaparat, ko so na terenu, zato se lažje podajo do točk, kjer so vedute najboljše.

Naj gre za fotografije ali videoposnetke: izjemna optična zmogljivost tega objektiva linije S zagotavlja slike s čudovito mehkimi ozadji, barvami, kontrastom in jasnostjo. Nikonov zmogljiv optični VR v objektivu zagotavlja stabilne posnetke, sinhronizirani VR pa do 6 stopenj kompenzacije, če ta objektiv uporabljate s fotoaparatom Z 9. Svetlobna moč f/4,5 omogoča paleto ustvarjalnega dela z razpoložljivo svetlobo, delovanje AF pa je hitro, natančno in izjemno tiho. Poleg tega ta super teleobjektiv podpira uporabo telekonverterjev Z, ki lahko doseg razširijo do 560 ali celo 800 mm.

Zaradi uravnotežene zasnove je težišče objektiva bližje ohišju fotoaparata, zato je lažje slediti, panoramsko fotografirati in se ustaviti, kjer želite. Fotografi lahko objektiv pri fotografiranju iz roke držijo v udobnejšem položaju, in se hitreje postavijo na pravo mesto, da ujamejo bežne trenutke. Kontrolnike je mogoče v celoti prilagoditi, napredna zaščita pred vremenskimi vplivi pa varuje tako objektiv kot fotoaparat.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Ta vznemirljiv nov 400-mm objektiv omogoča fotografiranje s super teleobjektivom na povsem novi ravni fluidnosti in odzivnosti. Ne glede na to, kaj fotografirate, uravnoteženost in možnosti rokovanja, ki so na voljo, pomenijo, da ni več noben posnetek zunaj vašega dosega. Poleg tega na dolgih razdaljah, ki jih morate prehoditi, da dosežete najboljšo točko ali motiv, ne boste preobremenjeni z odvečno težo.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Superprenosen superteleobjektiv: 400 mm goriščna razdalja. Tehta samo 1245 g (približno) s skupno dolžino le 234,5 mm.
Popolnoma uravnotežen: težišče tega objektiva je bližje ohišju fotoaparata, zato je lažje slediti, panoramsko fotografirati in se ustaviti, kjer želite.
Svetlobna moč f/4,5: čudovita mehka ozadja in dramatična globinska ostrina omogočata izpostavitev motiva na natrpanih ozadjih. Hitro akcijo je preprosto zamrzniti.
Visokozmogljiva optika: Nikonova nanokristalna prevleka znatno zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj. Super ED-, ED- in SR-steklo nadzoruje barvne aberacije od sredine do roba slike.
Hitra in tiha izostritev: AF je hiter, natančen in izjemno tih – sledenje je tekoče ne glede na to, ali fotografirate relikros ali ptice in divje živali.
Izjemna stabilnost: Nikonov zmogljivi optični VR v objektivu zagotavlja 5,5 stopenj prednosti.¹ Če sinhronizirani VR uporabljate s fotoaparatom Z 9, omogoča do 6,0 stopenj kompenzacije.²
Prilagodljivo upravljanje: funkcije lahko dodelite priročno umeščenim gumbom L-Fn in neslišnemu nastavnemu obroču. Z gumbom za nastavitev pomnilnika shranite razdalje ostrenja.³
Napredna zaščita pred vremenskimi vplivi: zaščita pred vremenskimi vplivi in gumijasto tesnilo poskrbite, da prah, umazanija in vlaga ne pridejo do nobenega od premičnih delov. Nikonova fluorova prevleka poenostavlja čiščenje sprednje leče objektiva.⁴
Združljiv s telekonverterjem: doseg lahko razširite do 560 mm s TELEKONVERTERJEM Z TC-1,4x ali 800 mm s TELEKONVERTERJEM Z TC-2.0x.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.

¹Na podlagi standardov CIPA: v načinu NORMAL je kompenzacija 5,5 stopenj dosežena, ko je objektiv pritrjen na brezrcalni fotoaparat, opremljen s 35 mm slikovnim tipalom filmske velikosti.
²Pri uporabi objektiva skupaj s fotoaparatom Z 9 in sinhroniziranim VR je na voljo 6,0 stopenj kompenzacije.
³Gumb za nastavitev pomnilnika lahko aktivirate po posodobitvi vdelane programske opreme.
⁴Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.