29-06-2022

NIKON PREDSTAVLJA NAJBOLJŠI FOTOAPARAT VSEH ČASOV ZA VLOGERJE – Z 30

Amsterdam, Nizozemska, 29. junij 2022: Nikon danes z veseljem objavlja nov fotoaparat za vloganje, ki postavlja nove mejnike – Nikon Z 30. Majhen, zmogljiv in izjemno preprost za uporabo – brezzrcalni fotoaparat Z 30 je za vsakogar, ki si želi narediti korak naprej od pametnega telefona in ustvarjati vloge z boljšim zvokom, poleg tega pa omogoča tudi zanimive fotografije z množico podrobnostmi.

Z 30 poenostavlja ustvarjanje živahnih vlogov profesionalnega videza z jasnostjo, globino in čistim zvokom, ki jih pričakujete od vrhunskih vlogerjev in ustvarjalcev pretočnih vsebin, pa naj gre za prve predstavitve novih izdelkov ali kuharske recepte, potovanja ali parkur. Slikovno tipalo formata DX (ki je veliko večje od slikovnega tipala pametnega telefona) omogoča ostre videoposnetke z množico podrobnostmi, ki jih s pametnim telefonom preprosto ni mogoče doseči. Vlogerji lahko posnamejo neprekinjene kadre, dolge do 125 minut, v živahni ločljivosti 4K UHD (30p), pri čemer je med snemanjem na voljo stalno samodejno ostrenje. Fotoaparat Z 30 uporablja celotno širino tipala, kar omogoča 100-odstotno vidno polje (približno); kakovost zvoka je odlična, saj ima fotoaparat vgrajen stereo mikrofon, uporabiti pa je mogoče tudi zunanji mikrofon.

Ustvarjanje vsebine, ki zares izstopa, kar s fotoaparatom še nikdar ni bilo lažje in zgodb, ki jih je mogoče povedati z Nikonovim Z 30 in hitro rastočo ponudbo objektivov NIKKOR Z, je neskončno. Zaslon na dotik visoke ločljivosti s spremenljivim kotom poenostavlja fotografiranje pod poljubnim kotom, globok oprijem omogoča stabilno fotografiranje tudi z iztegnjeno roko.. Vse, kar je potrebno za spremembo videza vloga, je zamenjava objektiva, Z 30 pa ponuja napredne samodejne funkcije za še več ustvarjalnega nadzora. Ne glede na to, kako si vlogerji zamišljajo razvoj svoje vsebine, jim Z 30 ponuja prostor, potreben, da te zamisli spremenijo v resničnost.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Zelo smo veseli, da lahko pozdravimo najmlajšega člana družine Nikon Z. Ta majhen, a mogočen vlogerski fotoaparat je ogromen korak navzgor od pametnega telefona. Uporabnikom ni na voljo le veliko večje slikovno tipalo, kar je ključnega pomena za zajem videoposnetkov, ki izstopajo, temveč imajo tudi proste roke, da s pridobivanjem izkušenj oziroma takrat, ko želijo ustvarjati nove sloge vsebine, širijo svojo opremo.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: Nikon Z 30

Vlogi na še višji ravni: posnemite do 125 neprekinjenega videa v ločljivosti 4K UHD (30p). Očarajte sledilce z intervalnimi videoposnetki ali gladkim počasnim predvajanjem v polni ločljivosti (120p).
Navdušujoča kakovost slike: veliko tipalo CMOS formata DX z 20,9 mio slikovnimi točkami omogoča videoposnetke in fotografije z neverjetnimi podrobnostmi. Nikonov elektronski sistem zmanjšanja tresljajev poskrbi, da so videoposnetki stabilni.
Jasen in čist zvok: zvok snemajte z občutljivim vgrajenim stereomikrofonom ali izbirnim zunanjim mikrofonom. Nadzorujte okolje z vgrajeno funkcijo zmanjšanja šuma vetra.
Zaslon na dotik s spremenljivim kotom: poenostavlja snemanje vlogov v prvi osebi ali avtoportretov.
Način AF za videoposnetke: uporablja stalno samodejno ostrenje, ki popolnoma poenostavi ostrenje. Kot nalašč za fotografiranje akcije ali vlogov v prvi osebi, ko se vloger premika.
Način za avtoportret: zaslon zasukajte naprej in fotoaparat v trenutku vklopi način avtoportreta in počisti zaslon tako, da imate neoviran pogled za portret.
AF z zaznavanjem oči in živali: na voljo je za fotografije in videoposnetke. Ohranja izostritev na očeh ljudi, psov in mačkah, tudi če se za trenutek obrnejo proč od fotoaparata.
11 posnetkov na sekundo: hitro neprekinjeno fotografiranje s polnim AF/AE uporabnikom omogoča, da v sredini dogajanja naredijo popolne fotografije za Instagram.
Preprosto snemanje: gumb za snemanje videoposnetka je postavljen na zgornjem delu fotoaparata, kar omogoča preprost dostop v vseh usmeritvah, uporabniki pa lahko shranijo posamezne nastavitve za videoposnetke in fotografiranje, nato pa po potrebi preklapljajo med njimi.
Creative Picture Control (Ustvarjalna funkcija Picture Control): 20 filtrov v fotoaparatu za videoposnetke in fotografije. Vsi so sproti prilagodljivi in vidni med fotografiranjem.
Preprosta povezava in deljenje z drugimi: Bluetooth in Wi-Fi omogočata preprosto povezovanje skoraj povsod. Z Nikonovo aplikacijo SnapBridge lahko uporabniki prenesejo videoposnetke in fotografije v svojo pametno napravo.
Priložen kabel USB-C: priključite ga za neprekinjeno napajanje fotoaparata Z 30 ter v živo predvajajte vlog in hkrati polnite baterijo fotoaparata.
Izmenljivi objektivi: izbirajte med celotnim razponom objektivov NIKKOR Z ali pritrdite Nikonov izbirni adapter bajoneta FTZ II in uporabite Nikonove objektive DSLR-je z bajonetom F.
Dodatna oprema za vloganje: združljiva z vrsto priljubljene dodatne opreme za vlogerje. Uporabniki lahko kupijo tudi posebej izbrane Nikonove komplete za vlogerje, ki vsebujejo vso opremo, potrebno, da svoje vloge povzdignejo na še višjo raven.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.