16-05-2022

NIKON JE OSVOJIL PET NAGRAD RED DOT, VKLJUČNO Z NAGRADO »BEST OF THE BEST« ZA FOTOAPARAT Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 16. maj 2022: Nikon danes z navdušenjem objavlja, da je pet njegovih izdelkov prejelo priznanje »Red Dot Award: Product Design 2022«. To leto je bilo še posebej uspešno za Nikon, saj je bil paradni brezzrcalni fotoaparat polnega formata Nikon Z 9 okronan z nagrado »Best of the Best« – najboljši med najboljšimi. Drugi prejemniki so med drugim čudovito oblikovani fotoaparat Nikon Z fc in srednji mikro teleobjektiv NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Prijave iz 60 držav na to svetovno tekmovanje v oblikovanju je ocenjevala skupina priznanih strokovnjakov za oblikovanje z vsega sveta. Pri izbiri zmagovalcev se med drugim upoštevajo vidiki, kot so inovativnost, funkcionalnost, ergonomija in vzdržljivost.

Zmagovalni izdelki bodo na ogled pozneje letos na ekskluzivni razstavi v muzeju Red Dot Design Museum v Essnu v Nemčiji.

Nikonovi izdelki, ki so prejeli nagrado »Red Dot Award:Product Design 2022«, so:

NIKON Z 9, NAGRADA »BEST OF THE BEST«

Z 9 je Nikonov najnaprednejši paradni fotoaparat doslej. Z 9 je zasnovan za tiste, ki premikajo meje fotografije in videoposnetkov, zato je nadvse primeren za šport, divje živali, poklicne fotografe, ki so izjemno zahtevni glede elektronskega iskala, AF in uporabnosti ter zahtevajo dokazano zanesljivost. Izjemna slikovna zmogljivost fotoaparata Z 9 uporabnikom omogoča snemanje videoposnetkov polnega formata v ločljivosti 8K (od 24p do 60p) in 4K (od 24p do 120p) ter intervalnih videoposnetkov kar v fotoaparatu, tako da lahko uresničijo vse vidike svoje ustvarjalnosti.

NIKON Z FC

Edinstven, eleganten in izjemen brezzrcalni fotoaparat Nikon Z fc je oblikovan do popolnosti ter osupljivo retro obliko združuje z vrhunsko tehnologijo. Osnova za Nikon Z fc so Nikonova slikovita zgodovina in neprekosljiva inovativnost, navdih zanj pa je legendarni filmski fotoaparat SLR Nikon FM2 iz leta 1982. Združuje pristno oblikovanje in zmogljivost, njegove napredne funkcije pa pomenijo, da bodo tako poklicni kot tudi ljubiteljski fotografi s svojo fotografijo zagotovo naredili vtis, saj lahko vsakodnevne trenutke spremeni v osupljive posnetke. 

SREDNJI MIKRO TELEOBJEKTIV NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S je profesionalni makro objektiv serije S, ki omogoča osupljive podrobnosti z globino in jasnostjo, kakršne še ni bilo. S kotom zajema srednjega teleobjektiva je ta objektiv optimiziran za makrofotografijo, pa naj gre za fotografije ali videoposnetke, prav tako osupljiv pa je, ko gre za podrobno portretiranje: ostrina in kontrast sta neverjetna, prav nič pa ne zaostaja tudi bokeh. 

SUPER TELEOBJEKTIV S FIKSNO GORIŠČNICO NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S zagotavlja realistične in izjemne slike s čudovitim učinkom bokeh in visoko ločljivostjo. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S ima vgrajen 1,4-kratni telekonverter in novo prevleko z največjo protiodsevnostjo v zgodovini objektivov NIKKOR in v celoti podpira ustvarjalnost poklicnih fotografov.

POKONČNI MIKROSKOP ECLIPSE SI

Pokončni mikroskop ECLIPSE Si se ponaša s številnimi pametnimi funkcijami, ki prihranijo čas, z načinom samodejnega izklopa in ergonomsko obliko, ki zmanjša fizično naprezanje zaradi dolgotrajne uporabe mikroskopa. Ker ponuja možnosti za oddaljene deljenje slik z drugimi, je ECLIPSE Si kot nalašč za virtualno posvetovanje in učenje.

Nagrada Red Dot Design Award je svetovno tekmovanje, ki obeležuje najboljše dosežke na področju oblikovanja in poslovanje in se ponaša s 67-letno zgodovino. Več informacij je na spletnem mestu https://www.red-dot.org/

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.
Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.

Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.