21-04-2022

NIKON JE IZDAL RAZLIČICO 1.2.0 SISTEM NX FIELD ZA ODDALJENO FOTOGRAFIRANJE ZA PROFESIONALNE FOTOGRAFSKE AGENCIJE

Amsterdam, Nizozemska, 21. april 2022: Nikon z veseljem objavlja izdajo najnovejše različice 1.2.0 svojega sistema NX Field za oddaljeno fotografiranje za profesionalne fotografske agencije. Posodobitev programske opreme bo še dodatno podpirala zmogljivosti Nikonovega brezzrcalnega fotoaparata Z 9 formata FX/polnega formata.

Posodobitev na različico 1.2.0 bo uporabnikom fotoaparata Z 9 omogočila preprosto zaznavanje devetih vrst motivov. To vključuje največjo paleto motivov na svetu, vključno z ljudmi, psi, mačkami, pticami, kolesi, motocikli, avtomobili, vlaki in letali ter omogoča natančnejši zajem motivov tudi pri upravljanju na daljavo. Poleg tega posodobitev podpira funkcijo High-Speed Frame Capture+* v fotoaparatu Z 9, ki uporablja najhitrejšo** hitrost snemanja na svetu: 120 posnetkov na sekundo. Omogoča oddaljeno fotografiranje ključnih in odločilnih trenutkov, ki jih lahko z golim očesom zamudite, a so tako zelo pomembni za športne fotografe in fotoreporterje.

Poleg tega tehnologija dvojnega toka, vgrajena v Z 9, omogoča pogled v živo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku z zelo majhno zakasnitvijo in brez zamrznitev med neprekinjenim fotografiranjem. To je jamstvo za zanesljiv zajem trenutkov, ki jih ne smete zamuditi, tudi pri oddaljenem upravljanju. S to tehnologijo in najnovejšo posodobitvijo programske opreme ter obliko ohišja, ki odpravlja potrebo po mehanskem zaklopu, je fotoaparat Z 9 popolna izbira za poklicne fotografe.

Nikon bo še naprej posodabljal NX Field in tako podpiral poklicne fotografe, dejavne na prvih črtah poročanja.


*S sledenjem AF/AE. Samo običajna kakovost slike JPEG. Število slik, ki jih je mogoče posneti, je manjše kot pri neprekinjenem fotografiranju z veliko hitrostjo. Svetujemo, da uporabite priporočeno kartico. Z nastavitvijo C30 lahko slike s približno 45 milijoni slikovnih točk fotografirate s hitrostjo 30 posnetkov na sekundo.

**Med brezzrcalnimi fotoaparati, ki so na voljo dne 28. oktobra 2021, na podlagi Nikonove raziskave.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.
Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.
Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.