11-02-2022

OPOZORILO GLEDE SUMLJIVIH E-POŠTNIH SPOROČIL, KI POSNEMAJO NIKONOVA SPOROČILA ZA JAVNOST

Obveščeni smo bili, da se posamezniki, ki se izdajajo za zastopnike družbe Nikon, prek e-pošte obračajo na lastnike kanalov v YouTubu in Facebooku.

Ta goljufiva sporočila običajno uporabljajo Nikonovo ime in/ali se sklicujejo na Nikonov oddelek za odnose z javnostjo ter predlagajo, da prejemnik izdela videoposnetek s fotoaparatom Nikon, ali ponujajo možnosti za sponzorstvo.

Ta e-poštna sporočila niso nikakor povezana z Nikonom ali katerimi koli člani skupine Nikon.

Glede na vse večjo pogostost tovrstnih dogodkov želi Nikon izboljšati ozaveščenost o tem, da lahko tretje osebe, ki se predstavljajo kot Nikon, poskušajo pridobiti osebne ali finančne podatke in jih izkoristiti za pridobitev finančne koristi.

Opomba: Samo uradna sporočila glede obstoječih ali potencialnih sodelovanj bodo poslana z uradnega e-poštnega naslova družbe Nikon, ki se konča z @nikon.com

Na vas se lahko obrne tudi kateri od naših zastopniških partnerjev – če želite preverite, ali gre dejansko za uradne partnerje, priporočamo, da poiščete njihovo spletno prisotnost in preverite naslednje:

• Znaki, da gre za prave partnerje
  – spletno mesto je zaščiteno – to lahko vidite v naslovni vrstici (URL), na začetku katere mora biti »https://«, ali tako, da je v naslovni vrstici znak ključavnice;
  – navedeni morajo biti podatki za stik ali podrobnosti o uradnem distributerju;
  – objavljen mora biti pravilnik o zasebnosti, na primer zahteva za sprejem piškotkov ali podrobnosti o tem, kako se uporabljajo vaši podatki;
  – navedene so podrobnosti o sodelovanju z Nikonom – logotip ali študije primerov.

• Znaki, ki kažejo, da gre za goljufijo
  – odsotnost česar koli, navedenega zgoraj;
  – črkovalne in slovnične napake (vključno z imenom domene);
  – nedelujoče povezave (ali odsotnost povezav) do drugih strani na spletnem mestu.

Če imate kakršne koli dvome, ne odgovarjajte na to sporočilo in ne kliknite nobene povezavo ali vnašajte podatkov, ne da bi potrdili, da gre za pravno spletno mesto.

Namesto tega se obrnite na Nikonovega lokalnega zastopnika za odnose z javnostjo in preverite, ali gre za pravo sporočilo. Podrobnosti za stik so v razdelku »Vprašanja novinarjev« na Nikonovem spletnem mestu. Na Nikon se lahko obrnete tudi prek naših mest v družbenih omrežjih – naši preverjeni kanali imajo modro kljukico.