19-01-2022

SEZITE DLJE Z NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Amsterdam, Nizozemska, 19. januar 2022: Nikon danes z veseljem objavlja nov super teleobjektiv polnega formata s fiksno goriščnico in vgrajenim telekonverterjem – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Ponaša se s svetlobno močno zaslonko f/2,8 in izjemno zmogljivostjo AF, zato je to izjemen objektiv za fotografiranje športa, divjih živali in narave. Kakovost slike je izjemna, pa naj gre za fotografiranje pri 400 mm ali 560 mm z vklopljenim vgrajenim 1,4-kratnim telekonverterjem.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S je prvi objektiv serije Z, ki uporablja Nikonov nov sistem svileno gladkega ostrenja z zvočniškimi tuljavami (VCM) z optičnim dajalnikom ABS: samodejno ostrenje je hitrejše in tišje s takojšnjim zajemom in sledenjem motiva. To je tudi prvi objektiv serije Z z Nikonovo novo mezoamorfno prevleko, ki zagotavlja največje protiodsevno delovanje v zgodovini objektivov NIKKOR. Ta nova prevleka uporablja delce, manjše od nanodelcev, kar zagotavlja izjemen nadzor podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja: jasnost je popolna tudi pri fotografiranju kadrov z več neposrednimi viri svetlobe.

Objektiv NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S smo zasnovali, da bi fotografom na terenu zagotovili sleherno prednost, ponaša pa se tudi z neverjetno lahko zgradbo, zaradi česar je delo s tem super teleobjektivom enostavnejše. Objektiv je vzdržljiv in popolnoma uravnotežen ter popolnoma zatesnjen okoli vseh premičnih delov, njegovo težišče pa je proti zadnji strani za stabilnejšo uporabo. Upravljalne elemente lahko prilagodite za popolno postavitev v vsakršnih okoliščinah, med drugim tudi z dodelitvijo funkcij obroču FN na objektivu.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »To je prvi super teleobjektiv S-line sfiksno goriščnico, ki se pridružuje družini NIKKOR Z in odpira nove možnosti za profesionalne športne fotografe , ljubitelje divjih živali in narave. Ponaša se z inovativno tehnologijo, ki določa nove standarde za ostrenje, jasnost slike in prilagodljivost. Ta objektiv vas ne bo pustil na cedilu ne glede na to, kaj je potrebno za dober posnetek.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Vgrajen telekonverter 1,4x: preklopite stikalo na desni strani objektiva in že boste aktivirali telekonverter ter doseg tega objektiva razširili na 560 mm.
Neomajni AF: sistem za svileno gladko ostrenje VCM z optičnim dajalnikom ABS zagotavlja izjemno hitro samodejno ostrenje s takojšnjim zajemom in sledenjem motiva.
Odlična kakovost slike: svetlobna moč f/2,8 in čudovito zaobljen učinek mehkega ozadja.
Zmanjšanje tresljajev v objektivu: zagotavlja 5,5 stopnje prednosti tudi pri fotografiranju z vklopljenim vgrajenim telekonverterjem; sinhronizirani VR je na voljo pri uporabi tega objektiva s fotoaparatom Z 9.
Mezoamorfna prevleka: vodilna protiodsevna prevleka v svojem razredu. Preprečuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj z odpravljanjem vpadne svetlobe iz diagonalne in navpične smeri.
Neverjetne podrobnosti: Nikonove leče iz stekla ED, Super ED in SR preprečujejo barvne aberacije.
Vzdržljivost: zatesnitev okoli vseh premičnih delov poskrbi za zaščito pred vdorom prahu in vlage, Nikonova fluorova prevleka pa zaščiti sprednjo lečo.¹
Uravnoteženost: težišče objektiva je proti zadnji strani za stabilnejšo uporabo.
Prilagodljivost: funkcije lahko dodelite obroču FN in gumbom Fn, obroču za ostrenje in neslišnemu nastavnemu obroču. Razdalje ostrenja shranite z gumbom za nastavitev pomnilnika.
Varnost in stabilnost: odstranljiv nastavek za stativ omogoča optimalno ravnotežje, ko je objektiv pritrjen na stativ. Varnostna reža za ključavnico Kensington® poskrbi, da bo objektiv na varnem.
Vgrajena reža za filtre: omogoča preprosto vstavljanje filtrov za še večji nadzor nad zahtevnimi svetlobnimi razmerami.
Združljivost: podpira uporabo TELEKONVERTERJEV Z TC-1.4x in Z TC-2.0x.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.

¹Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

Svetujemo previdnost. Tega objektiva ne uporabljajte, če imate srčni spodbujevalnik ali drug vsadni medicinski pripomoček za srce. Zaradi magnetnega polja v tem objektivu lahko pride do okvar medicinskih pripomočkov. Nikon ni odgovoren za tako okvaro oziroma za neposredne ali posredne posledice okvare.

Vdelano programsko opremo fotoaparatov je treba pred uporabo posodobiti na najnovejše razpoložljive različice.