14-12-2021

Nikon razvija super teleobjektiv s fiksno goriščnico NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S za svoj sistem bajoneta Z

Amsterdam, Nizozemska, 14. december 2021: Nikon z veseljem objavlja razvoj super teleobjektiva s fiksno goriščnico NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S za brezzrcalne fotoaparate polnega formata (Nikonov format FX), za katere je bil razvit Nikonov bajonet Z.

*Videz dejanskega izdelka se lahko razlikuje od zgornje fotografije.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S je objektiv serije S-Line*, ki zagotavlja zmogljivo upodabljanje z izjemno ločljivostjo, hkrati pa temeljito zmanjšuje razmazanje barv. Ta objektiv je prvi objektiv NIKKOR za fotoaparate serije Z, ki uporablja fazno Fresnelovo lečo (PF), zato ima kompaktno in lahko ohišje ter je izjemno prenosljiv, čeprav gre za super teleobjektiv. Ta objektiv se ponaša z izjemno zmogljivostjo upodabljanja in odlično mobilnostjo, zato bo zanesljivo podpiral fotografsko izražanje številnih fotografov, pa naj gre za napredne ljubiteljske fotografe ali take, ki se s fotografijo ukvarjajo poklicno.

Nikon si bo še naprej prizadeval dosegati nove razsežnosti optične zmogljivosti ter hkrati izpolnjevati potrebe uporabnikov in prispevati k razvoju kulture fotografiranja, da bi s tem še razširil možnosti slikovnega izražanja.

*S-Line je serija objektivov NIKKOR Z, ki jo odlikujeta izjemna optična zmogljivost in visok standard oblikovnih načel in nadzora kakovosti.

Razširitev ponudbe objektivov NIKKOR za serijo Z do leta 2023

**Dejanska goriščna razdalja v formatu DX
***Izdelki v tej seriji se lahko spremenijo brez obvestila ali kakršne koli obveznosti za proizvajalca.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.