29-06-2021

NIKON JE RAZVIL NOV VISOKOZMOGLJIV ZOOM OBJEKTIV SERIJE Z

Amsterdam, Nizozemska, 29. junij 2021: Nikon je danes objavil razvoj visokozmogljivega zoom objektiva NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR za brezzrcalne fotoaparate formata APS-C (Nikonov format DX), za katerega je uporabljen Nikonov bajonet Z. Objektiv bo na voljo pozneje letos.

* Videz izdelka se lahko razlikuje od zgornje fotografije.

Objektiv NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR bo podpiral fotografiranje najrazličnejših prizorov – od širokokotnih do telefoto goriščnih razdalj in bližinskih fotografij. Ta kompakten in lahek objektiv bo omogočil snemanje fotografij in videoposnetkov v še tako različnih okoliščinah.

Razvoj tega objektiva je znak Nikonovega stalnega iskanja novih razsežnosti optične zmogljivosti. Nikon še naprej izpolnjuje potrebe uporabnikov in hkrati prispeva k razvoju kulture fotografiranja ter širi možnosti za slikovno izražanje.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.