02-06-2021

Nikon bo svojo serijo objektivov z bajonetom Z razširil z razvojem objektivov NIKKOR Z 28mm f/2.8 in NIKKOR Z 40mm f/2

Amsterdam, Nizozemska, 2. junij 2021: Nikon z veseljem objavlja razvoj objektivov NIKKOR Z 28mm f/2.8 in NIKKOR Z 40mm f/2. Nova kompaktna in lahka objektiva s fiksno goriščnico sta namenjena brezzrcalnim fotoaparatom polnega formata (format Nikon FX), za katere je bil razvit Nikonov bajonet Z. Objektivi bodo predvidoma na voljo v letu 2021.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 razvijamo kot širokokotni objektiv s fiksno goriščnico, ki je kot nalašč za vsakodnevne posnetke. NIKKOR Z 40mm f/2 pa je v nasprotju s tem zasnovan kot standardni objektiv s fiksno goriščnico, ki uporabnikom med drugim omogoča fotografsko izražanje tudi z učinkom bokeh. Obe objektiva bosta enostavna za uporabo širokemu naboru uporabnikov, vključno s tistimi, ki šele spoznavajo brezzrcalne fotoaparate, in sicer v najrazličnejših vsakodnevnih okoliščinah.

Nikon si bo še naprej prizadeval razvijati nove razsežnosti optične zmogljivosti in hkrati izpolnjevati potrebe uporabnikov. To prispeva k širšemu razvoju kulture fotografiranja in širitvi fotografskih zmogljivosti.

* Videz objektiva se lahko razlikuje od zgornje fotografije.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.