31-03-2021

NIKON V SODELOVANJU Z ORGANIZACIJO CIWEM IN PLATFORMO WATERBEAR PREDSTAVLJA TEKMOVANJE ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Amsterdam, Nizozemska, 31. marec 2021: Nikon je v sodelovanju z organizacijo CIWEM in platformo WaterBear predstavil tekmovanje Environmental Photographer of the Year – okoljski fotograf leta. Prijave so zdaj odprte. Ta letna podelitev nagrad poteka že 14. leto in izpostavlja zares najboljšo okoljsko fotografijo, ki vsebinsko zajema vse od vpliva, ki ga imajo ljudje na planet, do tistih, ki navdihujejo trajnostno življenje.

Tekmovanje ponuja mednarodno platformo za ozaveščanje o okoljskih vprašanjih, ki ogrožajo naš planet. Tako profesionalne kot tudi ljubiteljske fotografe vabimo, da pošljejo svoje ustvarjalne in odmevne fotografije ter take, ki terjajo poglobljen razmislek, in sodelujejo v tekmovanju, v katerem si lahko prislužijo nagrado ali osupljiv nagradni paket opreme iz Nikonove serije Z*. Sodelovanje je brezplačno in natečaj ima osem kategorij, vključno s priznanjem Environmental Photographer of the Year 2021.

Zmagovalne fotografije bodo del ekskluzivne razstave na Podnebni konferenci Združenih narodov novembra 2021 (COP26). Razstava Environmental Photographer of the Year 2021 bo imela tudi mednarodno turnejo z Nikonom Europe ter organizacijo CIWEM in platformo WaterBear.

Julian Harvie, vodja trženja za Nikon Northern Europe, komentira: »Nikon je bil v rokah najboljših svetovnih fotografov v središču mnogih najpomembnejših zgodb zadnjega stoletja. Omogočanje fotografom in snemalcem, da poiščejo te trenutke, uresničijo svojo ustvarjalno vizijo in osvetlijo tisto, kar je sicer neopisljivo, je že dolgo eden od temeljnih ciljev naše blagovne znamke. Podnebne spremembe in varstvo našega okolja sta med najpomembnejšimi zgodbami našega časa. Skupaj z organizacijo CIWEM in platformo WaterBear z veseljem podpiramo to izjemno nagrado, ki znova poudarja moč fotografije, da spremeni svet.«

Če želite več informacij in sodelovati v tekmovanju Environmental Photographer of the Year, obiščite http://epoty.org/  Prijave sprejemamo do 31. julija 2021 in zmagovalce bomo razglasili na konferenci COP26 novembra 2021.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.

Več o organizaciji WaterBear

WaterBear je prvo omrežje svoje vrste: brezplačna interaktivna video in digitalna platforma, namenjena podpori ciljem trajnostnega razvoja ZN. To dosega z navdihujočo vsebino, najsodobnejšo tehnologijo, ki poenostavlja ukrepanje, in globalno mrežo partnerjev. Gledalcu edinstveno omogoča takojšnje neposredno ukrepanje v podporo nevladnih organizacij po vsem svetu in oblikovanje boljše prihodnosti našega krhkega planeta.

Obiščite https://waterbear.com ali prenesite iz trgovine App Store ali Google Play

Več o organizaciji CIWEM

Pooblaščeni inštitut za vodno in okoljsko upravljanje (Chartered Institution of Water and Environmental Management oz. CIWEM) je neodvisno profesionalno telo pod kraljevim pokroviteljstvom in registrirana dobrodelna organizacija v Združenem kraljestvu, ki je mednarodno dejavna in si prizadeva za napredek pri vodnem in okoljskem upravljanju. CIWEM predstavlja skupnost 30.000 strokovnjakov s skupno vizijo varnega in trajnostnega sveta. Za več informacij obiščite www.ciwem.org.

*Opremo, ki bo v nagradnem paketu, bo izbral Nikon. Nagradni paket za prvo mesto sestavljajo: eno ohišje fotoaparata Nikon Z 7II, en objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, en objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S in en objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.