28-10-2021

Nikon razvija super teleobjektiv s fiksno goriščnico NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S za svoj sistem bajoneta Z

Amsterdam, Nizozemska, 28. oktober 2021: Nikon z veseljem objavlja razvoj super teleobjektiva s fiksno goriščnico NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S za brezzrcalne fotoaparate polnega formata (Nikonov format FX), za katere je bil razvit Nikonov bajonet Z.

*Videz dejanskega izdelka se lahko razlikuje od zgornje fotografije.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, ki je prvi super teleobjektiv s fiksno goriščnico v seriji NIKKOR Z, je del ponudbe objektivov NIKKOR Z linije S, katere cilj je največja možna optična zmogljivost. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S obeta realistične in izjemne slike s čudovitim učinkom bokeh in visoko ločljivostjo.

Objektiv bo uporabljal novo prevleko, ki zagotavlja največje možno preprečevanje odsevov v Nikonovi zgodovini. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S se bo ponašal z izjemno uporabnostjo in zasnovo, ki podpira snemanje videoposnetkov, ter s tem podpiral ustvarjalno izraznost poklicnih fotografov.

Nikon si bo še naprej prizadeval dosegati nove razsežnosti optične zmogljivosti ter hkrati izpolnjevati potrebe uporabnikov in prispevati k razvoju kulture fotografiranja, da bi s tem še razširil možnosti slikovnega izražanja.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.