28-10-2021

NIKON PREDSTAVLJA VISOKOZMOGLJIV IN KOMPAKTEN ZOOM OBJEKTIV S-LINE

Amsterdam, Nizozemska, 28. oktober 2021: Nikon je danes predstavil svoj najnovejši zoom objektiv, vsestranski NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Z majhno težo, napredno optiko in širokim razponom zooma je to objektiv za vsako priložnost. Naj gre za starodavno arhitekturo in živahno ulično fotografijo ali podrobne portrete in prostrane pokrajine – uporabniki lahko z njim zajamejo prav vse vidike, ne da bi morali zamenjati objektiv.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S je visokozmogljiv potovalni objektiv, ki gre z vami povsod. Ponaša se s stalno svetlobno močjo f/4 in je ustvarjen za nadzorovano ustvarjalno fotografiranje z osupljivimi podrobnostmi. Omogoča lahkotno upravljanje in večostritveni sistem, ki zagotavlja neverjetno hitro in natančno samodejno ostrenje v celotnem razponu zooma.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S združuje visoko zmogljivost z majhno težo in kompaktnim ohišjem, zato je vedno pripravljen za potovanja ne glede na to, ali snemate fotografije ali videoposnetke. Ponuja vrhunsko zmogljivost za videoposnetke skoraj brez učinka spreminjanja kota zajema pri ostrenju, kar zagotavlja dosledno kadriranje pri vnovičnem ostrenju med snemanjem. Če uporabnik prehaja iz notranjih prostorov na prosto ali med temnejšimi in svetlejšimi prizori, stabilno upravljanje osvetlitve omogoča naravni prehod svetlosti za čudovite posnetke.

Prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka tega objektiva pa poskrbita za jasne slike, saj preprečujeta podvojene vire svetlobe in notranji odboj, ki so posledica vpadne svetlobe iz katere koli smeri.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S je zatesnjen in tako zaščiten pred prahom in kapljicami vode ter ima Nikonovo fluorovo prevleko na sprednji leči, ki odbija umazanijo in jo lahko enostavno pobrišete.

NIKKOR Z 24-120mm f/4 S – en objektiv, neskončno možnosti:

• Širokokotni do srednji telefoto zoom objektiv z vrhunsko optiko
• Izjemne slike v širokem razponu zooma
• Stalna zaslonka f/4 zagotavlja vsestranskost in prilagodljivost za uporabnika
• Dosleden zoom za videoposnetke in fotografije
• Kratka najmanjša razdalja ostrenja in največje razmerje reprodukcije 0,39
• Prilagodljiv razpon goriščne razdalje od 24 do 120 mm
• Odlična zmogljivost snemanja videoposnetkov brez učinka spreminjanja kota zajema pri ostrenju
• Prilagodljivi kontrolniki z namenskim funkcijskim gumbom in nastavnim obročem za določanje različnih funkcij na podlagi uporabnikovih nastavitev
• Lahko in kompaktno ohišje je zlahka prenosljivo
• Večostritveni sistem z dvema pogonskima enotama za AF za hitro in natančno samodejno ostrenje
• Prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka, preprečuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj
• Nikonova fluorova prevleka tesni in preprečuje vstop prahu, kapljicam vode in umazaniji

Danes ob 18.00 bo na YouTubovem kanalu družbe Nikon Europe predvajan kratek videoposnetek v živo, na katerem bo med drugim tudi pogovor v živo z vprašanji in odgovori o predstavitvi fotoaparata Z 9.

5. novembra med 13.00 in 21.00 h bo potekal ekskluzivni virtualni dogodek #NikonDays, posvečen celotnemu sistemu serije Z, vključno z Nikonovim najnaprednejšim paradnim fotoaparatom – Z 9.

Tako poklicni fotografi kot tudi fotografski navdušenci bodo lahko sodelovali v sejah, ki bodo potekale v francoščini, angleščini in nemščini. Prek Zooma bodo potekali strokovni tečaji in okrogle mize, na katerih bodo sodelovali Nikonovi vodilni fotografi s področij divjih živali, športa, avtomobilizma, mode in poročne fotografije iz vse Evrope. Potekale bodo tudi poglobljene predstavitve fotoaparata Z 9, sistema Z in prihodnjih načrtov za objektive.

Udeležba je brezplačna. Nasveti in smernice o tem, kako lahko fotografi uresničijo svoj ustvarjalni potencial pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov ne glede na področje, ki se ga lotijo, bodo osrednja tema navdihujočega in izčrpnega programa.

Za udeležbo na dogodku se registrirajte tukaj: https://nikondays.nikoneurope.com
Celoten program si lahko ogledate tukaj: https://nikondays.nikoneurope.com

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.