13-10-2021

NIKON PONUDBI OBJEKTIVOV NIKKOR Z DODAJA VSESTRANSKI ZOOM OBJEKTIV FORMATA DX

Amsterdam, Nizozemska, 13. oktober 2021: Nikon danes predstavlja objektiv NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, ki ponuja izjemno kakovost slike in vsestranskost za fotografiranje pri širokokotnih, standardnih ali telefoto goriščnih razdaljah.

Ta napreden objektiv formata DX je popoln spremljevalec na potovanjih z vrhunsko optiko tako pri fotografiranju na daljavo kot tudi pri bližnjih posnetkih – to pomeni, da ga je mogoče uporabiti v vsakršnih fotografskih okoliščinah, pa naj gre za fotografiranje pokrajin ali zapletene portrete.

Ta objektiv, ki ga je preprosto uporabljati, je kot nalašč za tiste, ki napredujejo od fotografiranja s pametnimi telefoni, in zanj ne potrebujete velike torbe za opremo. Tehta le 315 g in z obsegom goriščne razdalje od 18 do 140 mm zagotavlja optimalno razmerje med majhno težo, ki zagotavlja odlično prenosnost, in možnostjo zajema značilnih prizorov na potovanju.

Vgrajen sistem za zmanjšanje tresljajev preprečuje tresenje rok ali fotoaparata, tako da lahko uporabniki fotografirajo s časi zaklopa, ki so vsaj pet stopenj počasnejši. Rezultat so ostre fotografije brez zameglitev tudi pri slabi svetlobi, pa naj gre za atmosferske posnetke v zaprtih prostorih ali nočno fotografiranje mestnih krajin.

Objektiv NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR zagotavlja tudi ostre in tekoče videoposnetke, tako da je zares pripravljen na vse. Samodejno ostrenje je hitro in odlično deluje z AF z zaznavanjem oči v fotoaparatu Z, tako da je gorišče vedno tam, kjer ga želite. To je zagotovilo za čudovite posnetke s potovanj in pustolovščin.

Ta objektiv formata DX je zasnovan tako, da je zaščiten pred vremenskimi vplivi in ima učinkovito tesnjenje pred prahom in kapljicami vode, zato ga je mogoče uporabiti v večini okolij.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – popoln sopotnik na potovanjih:

• Vsestranski zoom objektiv formata DX z vrhunsko optiko
• Kompaktno in lahko ohišje, ki vas ne ovira pri gibanju
• Zmogljiv 7,8-kratni zoom objektiv, s katerim boste bližje motivu kot kdaj prej
• Neverjetna najmanjša razdalja ostrenja 0,20 m pri širokokotnih goriščnih razdaljah
• Način za zmanjšanje tresljajev uporabniku omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so do pet stopenj počasnejši, brez tresenja fotoaparata
• Elektromagnetni mehanizem zaslonke, ki uporablja signale iz fotoaparata za še natančnejše upravljanje zaslonke in dosledno stabilno upravljanje osvetlitve
• Odlično za videoposnetke in fotografije, enostavno upravljanje
• Zatesnjen za zaščito pred vdorom prahu in kapljic

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.