22.09.2021

NIKON PREDSTAVLJA DVA NOVA DALJNOGLEDA MONARCH, KI POUDARJATA NARAVNE LEPOTE

Amsterdam, Nizozemska, 22. september 2021: Nikon je danes objavil, da se bosta njegovi kolekciji športne optike pridružila dva nova daljnogleda, MONARCH M7 in MONARCH M5. Oba modela sta načrtovana za strastne ljubitelje narave in zunanjih športov. Prikazujeta jasno in naravno sliko zunanjega sveta prek svojih preoblikovanih, trajnih in elegantnih ohišij. S kombiniranjem optične zmogljivosti in vrhunskega rokovanja so izdelki na razpolago v številnih različnih konfiguracijah, ki zagotavljajo, da so daljnogledi MONARCH primerni za vse dejavnosti na prostem.

Ne glede na to, ali ste zavzet opazovalec ptic ali navdušenec nad divjadjo, je daljnogled MONARCH M7 popoln za vas. Z zagotavljanjem 60-stopinjskega navideznega vidnega polja, kar v tem razredu daljnogledov še ni bilo na razpolago, nudijo vsi modeli MONARCH M7 spektakularen pogled. Od določanja lokacije ptic ob vzletu ali iskanja domovanj divjadi, daljnogled vsakokrat nudi jasno sliko, zato ne boste nikdar zamudili izjemnega trenutka.

Izjemen daljnogled MONARCH M5 je primeren tako za aktivne hobije, kot sta planinarjenje in pohodništvo, kot za bolj sproščujoče dejavnosti kot je taborjenje. Vsi modeli so opremljeni s steklom z izjemno nizko disperzijo (ED). Ta odpravlja barvno napako, ki povzroča barvno obarvanje robov, zato vam bo vedno na voljo jasna slika.

Uporabniki lahko tako pri modelu MONARCH M7 ali MONARCH M5 pričakujejo, da bodo videli bogato sliko v visoki ločljivosti, kar oživi veličastnost barv narave. Oba modela odlikuje visokoodsevna dielektrična večslojna prevleka prizme, kar zagotavlja vrhunski enakomeren prenos svetlobe v vidnem območju.

Ker vemo, da je med čakanjem na divjad udobje ključno, sta oba nova modela v družini MONARCH preprosta za uporabo zahvaljujoč čvrstemu oprijemu in gumiranemu ohišju, ki je odporno proti tresljajem. Modela MONARCH M7 in MONARCH M5 sta vzdržljiva, vodotesna pri potopitvi do globine enega metra za 10 minut in odporna proti zameglitvi. Gumijast nastavek okularja »obrni in potisni« s sistemom večkratnih klikov podpira preprosto pozicioniranje oči na ustreznem gledišču.

Čeprav sta oba modela MONARCH M7 in MONARCH M5 kompaktna in lahka, ju je možno namestiti tudi na stojalo, kar uporabnikom omogoča prostoročno uporabo. To je še posebej uporabno na primer v statičnem položaju in pri daljšem času opazovanja, ko se skrivate in upate, da boste za hip uzrli tisto izmuzljivo redko ptico, na katero ste že dolgo čakali.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov ter storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilno podjetje na področju fotografske kulture, in nekaterim najboljšim vizualnim umetnikom sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Z njegovo večkrat nagrajeno opremo lahko fotografi in snemalci svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.