14-09-2021

Izrazite se z doslej najmanjšim objektivom serije Z polnega formata Z!

Amsterdam, Nizozemska, 14. september 2021: Nikon danes predstavlja doslej najmanjši in najlažji objektiv polnega formata s fiksno goriščnico v Nikonovi seriji Z. Čudovito ekspresivni NIKKOR Z 40mm f/2 je vsakodnevni superheroj: oster, svetlobno močan in tako majhen, da ga lahko diskretno uporabljate. Je kot nalašč za vse od vlogov do živahnih spontanih slik.

* Videz izdelka se lahko razlikuje od zgornje fotografije.

Ta svetlobno močan standardni objektiv s fiksno goriščnico zagotavlja naraven kot zajema, ki je popoln za portrete brez poziranja, razgovore in podajanje navodil v obliki videoposnetkov. Vaši motivi se bodo bolje počutili, če vanje ne bo uperjen velik objektiv, ta pa je tako majhen in lahek, da je kot nalašč tudi za snemanje privlačnih prvoosebnih pogledov.

Širok bajonet Z in velika svetlobna moč (f/2) tega objektiva zagotavljata odlično zmogljivost pri šibki svetlobi, zato boste z njim lahko popolnoma ujeli vzdušje slabo osvetljenih prizorov. Zaobljena zaslonka z devetimi lamelami omogoča mehko ozadje naravnega videza: fotografi in filmski ustvarjalci lahko zajamejo posnetke s čudovitimi in mehko zamegljenimi ozadji, ki resnično izpostavijo motiv.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Ta vsestranski objektiv s fiksno goriščnico navdušeno pozdravljamo v vedno širši nabor izdelkov Nikonovega sistema Z. Ta objektiv ponuja odlično vrednost za denar kot vstopna točka v svet Nikonove serije Z. Je tako kompakten in lahek, da je kot optimalen kot glavni objektiv za aktivno fotografiranje ali lahek drugi objektiv.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 40mm f/2

Svetlobno močan (f/2) standarden objektiv s fiksno goriščnico: 40-mm kot zajema pri fotoaparatih polnega formata serije Z. 60-mm kot zajema pri fotoaparatih formata DX serije Z.
Resničnost življenja: ta objektiv zajame fotografije in videoposnetke s čudovitimi podrobnostmi, globino in barvami.
Umetniška mehka ozadja: izostritev motiva na čudovitem, mehko zamegljenem ozadju še nikoli ni bila lažja.
Odličen za bližnje posnetke: najmanjša razdalja ostrenja je samo 0,29 m. Ostrina je vrhunska tudi čisto blizu.
Hitro in neslišno samodejno ostrenje: z uporabo izredno tihega koračnega motorčka in dodatno svetlobo, ki jo zbere bajonet Z, je ostrenje hitro, natančno in neslišno.
Izdelana za videoposnetke: snemanja videoposnetkov ne bodo motili zvoki ostrenja. Učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je bistveno zmanjšan, tako da lahko ostrino prilagajate brez vpliva na kot zajema posnetka.
Za v vaš žep: dovolj majhen, da ga lahko pustite na fotoaparatu ali pospravite v žep plašča.
Prilagodljivost: neslišen nastavni obroč lahko nastavite za prilagajanje ostrine, zaslonke, kompenzacije osvetlitve ali vrednosti ISO.
Zaščiten: zatesnjen, tako da je zaščiten pred prahom in kapljicami vode.¹

¹ Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.