14-04-2022

Nikon razvija daljinsko držalo MC-N10 za Nikonov sistem bajoneta Z

Amsterdam, Nizozemska, 14. april 2022: Nikon z veseljem objavlja razvoj daljinskega držala MC-N10 za brezzrcalne fotoaparate, ki uporabljajo Nikonov bajonet Z.

Daljinsko držalo MC-N10 je dodatek, ki omogoča daljinsko upravljanje Nikonovih brezzrcalnih fotoaparatov z bajonetom Z prek žične povezave. Upravlja lahko različne funkcije Nikonovih brezzrcalnih fotoaparatov, s čimer se poveča učinkovitost snemanja videoposnetkov z majhno ekipo in razširjajo možnosti za snemanje videoposnetkov. Podpira tudi fotografiranje.

Nikon bo še naprej prispeval k razvoju kulture fotografiranja, da bi s tem širil možnosti za slikovno izražanje – za videoposnetke in fotografije.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo ter optiko za šport in prosti čas ali za fotoaparate za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.
Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena fotografska oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni. Z nagrajeno optiko za šport in prosti čas je svet bližji za dejavnosti od opazovanje ptic in zvezd do gledališča, športa in potovanj.
Nikon kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.