06-04-2022

NIKON PREDSTAVLJA EDINSTVENO PRENOSNI NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Amsterdam, Nizozemska, 6. aprila 2022: Nikon danes z veseljem predstavlja edinstveno prenosni superteleobjektiv polnega format s fiksno goriščnico – NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Ptice, divje živali, letala, motoristični in zimski športi: ta vzdržljiv, a neverjetno lahek objektiv serije S-line z navdušujočo jasnostjo približa dinamičnost oddaljenih motivov. Uporabniki lahko celo nepredvidljivo premikajoče se motive spremljajo tako tekoče, kot je bilo doslej nepredstavljivo pri 800 mm. In svoje ustvarjalne možnosti razširijo s stabilnim fotografiranjem iz roke.

Naj gre za lov na orle ali krožeča letala: vrhunska optična zmogljivostjo tega objektiva S-line izpostavi še najmanjše podrobnosti motivov, ki jih je težko zajeti. Kakovost slike je nadvse ostra, pa naj gre za fotografiranje ali snemanje videoposnetkov, in delovanje AF je izjemno hitro, gladko in zanesljivo. Optični VR v objektivu zagotavlja stabilne posnetke in sinhronizirani VR omogoča do 5,5 stopnje kompenzacije, če objektiv uporabljate skupaj s fotoaparatom Z 9. Poleg tega ta super teleobjektiv podpira uporabo telekonverterjev Z, ki lahko doseg razširijo do 1120 ali celo 1600 mm.

Zaradi uravnotežene in lahke zasnove, ki jo omogočata bajonet Z in fazna Fresnelovo (PF) leča, lahko uporabniki NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S brez skrbi snamejo s stativa in fotografirajo kar iz roke. Ta objektiv za brezzrcalne fotoaparate je približno 2,3 kg lažji in 16 % manjši od enakovrednega modela, ki uporablja bajonet F, njegovo težišče pa je bližje ohišju fotoaparata, zato ga je lažje vodoravno premikati in gladko zaustaviti. Fotografi si lahko kontrolnike prilagodijo po meri, napredna zaščita pred vremenskimi vplivi pa varuje tako objektiv kot fotoaparat.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Ta novi 800-mm objektiv resnično odpira vznemirljive nove možnosti za fotografe. Minili so časi, ko je izbiro tega, kaj je mogoče fotografirati z dolgim objektivom, narekovala prilagodljivost stativa. Izjemno zmanjšana velikost in teža tega novega superteleobjektiva zagotavlja prenosnost in rokovanje, ki sta bila prej nemogoča: tako boste imeli več možnosti, da posnamete zahtevne posnetke ali ujamete vidike, ki so bili prej nedosegljivi.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Profesionalni superteleobjektiv: 800 mm goriščna razdalja. Prenosna, lahka konstrukcija in uravnoteženo rokovanje.
Izjemna ostrina: posebej oblikovana in umeščena fazna Fresnelova (PF) leča in Nikonova nanokristalna prevleka znatno zmanjšata podvojene vire svetlobe in notranji odboj. ED- in SR-steklo nadzoruje barvne aberacije od sredine do roba slike.
Hitra in tiha izostritev: AF je hiter, natančen in nadvse tih – sledenje je tekoče ne glede na to, ali fotografirate prerivanje dirkalnih bolidov ali oddaljene divje živali.
Zmogljivo zmanjšanje tresljajev: optično zmanjšanje tresljajev (VR) v objektivu zagotavlja stabilne posnetke. Sinhronizirani VR omogoča do 5,5 stopnje kompenzacije pri uporabi tega objektiva s fotoaparatom Z 9.
Prilagodljivo upravljanje: funkcije lahko dodelite priročno umeščenim gumbom L-Fn in neslišnemu nastavnemu obroču. Z gumbom za nastavitev pomnilnika shranite razdalje ostrenja.¹
Napredna zaščita pred vremenskimi vplivi: zatesnitev okoli vseh premičnih delov poskrbi za zaščito pred vdorom prahu in vlage, gumijasto tesnilo na nastavku za objektiv pa ščiti tako objektiv kot fotoaparat.²
Združljiv s telekonverterjem: doseg lahko razširite do 1120 mm s TELEKONVERTERJEM Z TC-1,4x ali 1600 mm s TELEKONVERTERJEM Z TC-2.0x.
Vgrajena reža za filtre:: omogoča preprosto vstavljanje filtrov za še večji nadzor nad zahtevnimi svetlobnimi razmerami.
Preprosta sončna zaslonka: priložena sončna zaslonka HB-104 se ponaša z drsnim jezičkom za sprostitev, tako da jo lahko odstranite z eno roko.

¹Gumb za nastavitev pomnilnika lahko aktivirate po posodobitvi vdelane programske opreme.
²Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo in športno optiko ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.