17-02-2022

Nikon je izdal različico 1.1.0 sistema za oddaljeno fotografiranje NX Field za poklicne fotografe in agencije

Amsterdam, Nizozemska, 17. februar 2022: Nikon z veseljem objavlja, da je bil danes izdal različico 1.1.0 sistema za oddaljeno fotografiranje NX Field za poklicne fotografe ter agencije s področij novic in športa. Ta posodobitev dodaja podporo za brezzrcalne fotoaparate polnega formata Z 7II, Z 6II, Z 7 in Z 6 (Nikonov format FX). Podpora za model Z 9 bo dodana v prihodnji posodobitvi vdelane programske opreme.

Podpora za brezzrcalne fotoaparate, dodana z različico 1.1.0, omogoča oddaljeno upravljanje funkcije neslišnega fotografiranja, ki je edinstvena za brezzrcalne fotoaparate. To omogoča uporabo oddaljenih fotoaparatov tudi na krajih in v okoliščinah, ki zahtevajo neslišno delovanje, kot so koncertne dvorane in šahovske tekme. Različica 1.1.0 dodaja tudi podporo za AF z zaznavanjem obrazov in oči, ki je na voljo v Nikonovih brezzrcalnih fotoaparatih, in zagotavlja zanesljivejšo izostritev obraza in oči motiva pri oddaljenem fotografiranju. Poleg tega točke ostrenja, postavljene po celotnem širokem območju kadra, poenostavljajo ostrenje predmetov, ki so postavljeni na robovih kadra, kar omogoča večjo svobodo pri kompoziciji posnetkov.

Poleg tega NX Field različice 1.1.0 dodaja podporo za intervalno fotografiranje z združljivimi digitalnimi SLR-ji in brezzrcalnimi fotoaparati. Določanje intervala fotografiranja in števila posnetkov v oddaljenem fotoaparatu omogoča samodejno fotografiranje tudi na daljavo.

Nikon bo še naprej posodabljal NX Field ter tako podpiral poklicne fotografe, dejavne v prvih črtah poročanja in zajemanja odločilnih trenutkov.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.