28-12-2021

Nikon bo izdal novo vdelano programsko opremo za paradni brezzrcalni fotoaparat Nikon Z 9

Amsterdam, Nizozemska, 28. december 2021: Nikon danes z veseljem objavlja, da je izdaja vdelane programske opreme različice 1.10 za paradni brezzrcalni fotoaparat Z 9 pripravljena in jo bo od 5. januarja 2022 naprej mogoče prenesti iz Nikonovega centra za prenose in prek mobilne aplikacije Snapbridge.

Vdelana programska oprema različice 1.10 za fotoaparat Z 9 znatno izboljša trajanje neprekinjenega fotografiranja z veliko hitrostjo.

Pri fotografiranju s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo v obliki zapisa [visokoučinkoviti RAW + JPEG BASIC (L)] smo trajanje izboljšali s prejšnjih približno 3 sekund na približno 15 sekund*2, kar je svetovni rekord*1.

Pri fotografiranju s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo v obliki zapisa [visokoučinkoviti RAW★ + JPEG BASIC (L)] ali [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S] smo trajanje izboljšali s prejšnjih približno 3 sekund na približno 8 sekund*2.
Izboljšanje neprekinjenega fotografiranja z veliko hitrostjo še dodatno podpira zajem odločilnih trenutkov za hitro se premikajoče motive pri visoki ločljivosti.

Poleg tega bo prihodnja posodobitev vdelane programske opreme dodala vrsto funkcij za videoposnetke ter dodatne izboljšave uporabnosti in funkcionalnosti tako za fotografije kot tudi za videoposnetke.

*1 Pri fotografiranju s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo v obliki zapisa [RAW + JPEG] z brezzrcalnimi fotoaparati, ki imajo slikovno tipalo ločljivosti 30 milijonov slikovnih točk ali več in so na voljo dne 28. decembra 2021 (na podlagi Nikonovih raziskav).
*2 Pri uporabi objektiva NIKKOR Z 50mm f/1.8 S in pomnilniške kartice ProGrade Digital Cobalt 1700R 325GB. Trajanje se skrajša, če je kartica v reži 2 izbrana za varnostno kopiranje ali če je vklopljeno samodejno upravljanje popačenja ipd.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive, sistemsko dodatno opremo in športno optiko ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.
Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.
Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.