14-12-2021

SVOBODNO USTVARJANJE Z NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Amsterdam, Nizozemska, 14. december 2021: Nikon danes dodaja novega člana družine Nikon Z – standardni zoom objektiv polnega formata. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 se ponaša z vsestranskim razponom od širokokotnega do telefoto zoom objektiva, svetlobno močno stalno zaslonko in odličnim ostrenjem. Naj gre za ulične prizore, pokrajine ali portrete – to je odličen vsakodnevni spremljevalec za uporabnike Nikonovih fotoaparatov serije Z, ki želijo izboljšati svojo ustvarjalnost.

Z objektivom NIKKOR Z 28-75mm f/2.8, ki ima lahko konstrukcijo in ostro optiko, lahko uporabniki naredijo izjemne fotografije vsega, kar jih navdihuje. Vsestranski razpon zooma pokriva številne klasične goriščne razdalje, stalna zaslonka f/2,8 pa omogoča več svobode za preskušanje novih zamisli: uporabniki lahko zlahka ujamejo vzdušje slabo osvetljenih prizorov ali raziščejo ustvarjalni potencial z majhno globinsko ostrino. Poleg tega lahko fotografirajo s krajšimi časi zaklopa pri razpoložljivi svetlobi in zamrznejo gibanje, ne da bi pri tem žrtvovali svetlost.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 ostri hitro in natančno tudi pri fotografiranju povsem blizu motiva ter pričara čudovita mehka ozadja za portrete, ki so na povsem novi ravni. Ta objektiv polnega formata serije Z je zelo primeren tudi za videoposnetke: njegov razpon zooma bo kos vzpostavnim in srednjim kadrom, učinek spreminjanja kota zajema med ostrenjem pa je omejen.

Zurab Kiknadze, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Objektivi s svetlobno močjo f/2,8 so se običajno razvijali za poklicne fotografe, vendar optične prednosti bajoneta Z pomenijo, da lahko NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 ponudimo po ugodnejši ceni. Navdušeni smo, da bo lahko še več fotografov svoje veščine pokazalo na še višji ravni in da bodo lahko izkoristili umetniške priložnosti, ki jih lahko ponudi svetlobno močan objektiv s stalno zaslonko, kot je ta.«

Povzetek najpomembnejših funkcij: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standardni razpon zooma: ujemite več prizora pri 28 mm. Pridite do prepričljivih portretov pri 75 mm.
svetlobna moč f/2,8: svetlobno močna konstantna zaslonka zagotavlja dosledno osvetlitev v celotnem razponu zooma in jasne posnetke pri šibki svetlobi. Uporabniki lahko fotografirajo tudi s krajšimi časi zaklopa pri naravni svetlobi.
Čudovita mehkoba ozadja: velik bajonet Z in zaslonka f/2,8 z zaobljeno odprtino in devetimi lamelami omogočata neverjetno mehak in naraven učinek mehkega ozadja.
Odlični bližinski posnetki: najmanjša razdalja ostrenja je le 0,19 m pri 28 mm in 0,39 m pri 75 mm.
Hitro in zanesljivo ostrenje: ostrenje je gladko, neslišno in izjemno ostro, tudi pri bližinskem fotografiranju.
Privlačni videoposnetki: učinek spreminjanja kota zajema med ostrenjem je odpravljen, tako da lahko ostrino prilagajate brez vpliva na kot zajema posnetka. Z gladkim nadzorom zaslonke lahko zajamete čudovite povsem naravne premike svetlosti.
Intuitivno upravljanje: gladek nastavni obroč brez klikov lahko uporabite za natančno ročno ostrenje ali prilagajanje zaslonke, vrednosti ISO ali kompenzacije osvetlitve.
Zaščita proti prahu in kapljanju vode: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 ima zaščito proti prahu in kapljanju vode¹ ter prevleko, ki omogoča enostavno čiščenje objektiva.


¹Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.