05-08-2021

NIKON PREDSTAVLJA TRI NOVE LASERSKE DALJINOMERE, S KATERIMI BOSTE DOSEGLI ČISTO NOVO RAVEN GOLFA

Amsterdam, Nizozemska, 5. avgust 2021: Nikon je danes najavil izdajo treh novih laserskih daljinomerov: COOLSHOT PROII STABILIZED, COOLSHOT LITE STABILIZED in COOLSHOT 50i. Zasnovani so za igralce golfa in imajo novo, inovativno tehnologijo, ki z Nikonovo vrhunsko optiko ponuja brezkompromisen, miren in stabilen pogled na igrišče.

Nikonov najnaprednejši laserski daljinomer do zdaj, COOLSHOT PROII STABILIZED, je stabilizacijsko tehnologijo prevzel od predhodnika, laserskega daljinomera COOLSHOT PRO STABILIZED, ki je prejel izjemne ocene uporabnikov. Laserski daljinomer, ki lahko meri razdalje do 450 metrov, stabilizira vaš pogled in laser daljinomera s kompenzacijo tresenja rok in okoljskih dejavnikov, s čimer vam zagotovi jasen in natančen pogled na igrišče. Tehnologija DUAL LOCKED ON ECHO vas obvesti, da je bila izmerjena razdalja do zastavice, kar vam pomaga ciljati palico z zastavico, saj daje vizualni in slušni signal, ko je daljinomer zaklenjen na zastavico.

COOLSHOT PROII STABILIZED uporablja štiri načine prikaza meritev, vključno z načinom za golf, ki zagotavlja razdaljo z upoštevanim naklonom, kar je uporabno za udarce na terenu, ki se dviga ali spušča. Lahko pa izberete način dejanske razdalje, pri čemer bo kazalnik dejanske razdalje signaliziral skladnost s pravili tekmovalne igre. Lahek in vodoodporen laserski daljinomer lahko uporabljate v različnih razmerah.

COOLSHOT LITE STABILIZED, ki lahko prav tako meri do 450 metrov, uporablja stabilizacijsko tehnologijo, ki vibracije zaradi premikov rok zmanjša za približno 80 odstotkov, kar zagotavlja jasen pogled na teren. Laserski daljinomer ima tehnologijo LOCKED ON z vizualnim signalom, ki vas obvešča o razdalji do najbližjega predmeta. Uporablja dva načina prikaza meritve: način za golf (razdalja z upoštevanim naklonom in dejanska razdalja) in način dejanske razdalje. Vodoodporen laserski daljinomer je mogoče uporabljati v mokrem vremenu in prenese širok razpon temperatur.

Tretji laserski daljinomer, ki ga predstavljamo, je COOLSHOT 50i, ki lahko meri do 360 metrov. Zasnovan je za čim lažjo uporabo in je prvi Nikonov laserski daljinomer z vgrajenim magnetom, kar pomeni, da ga je mogoče enostavno pritrditi na torbo ali voziček za golf. Funkcija DUAL LOCKED ON QUAKE vas obvesti, da je bila izmerjena razdalja do zastavice, z vizualnim kazalnikom in kratkim tresljajem. COOLSHOT 50i uporablja ista načina prikaza meritve kot COOLSHOT LITE STABILIZED: način za golf (razdalja z upoštevanim naklonom in dejanska razdalja) in način dejanske razdalje, ki vam pomagata pri čim bolj natančnem udarcu. Laserski daljinomer je tudi odporen na dež, zato ga lahko uporabljate v mokrih razmerah.

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim najboljšim vizualnim umetnikom sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Z njegovo večkrat nagrajeno opremo lahko fotografi in snemalci svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.