22-04-2021

Devet Nikonovih izdelkov je prejelo nagrado »Red Dot Award: Product Design 2021«

Amsterdam, Nizozemska, 22. aprila 2021: Nikon z veseljem objavlja, da je devet njegovih izdelkov prejelo nagrado »Red Dot Award: Product Design 2021«, vključno z vodilnim fotoaparatom D-SLR D6 in brezrcalnimi fotoaparati druge generacije – Z 7II in Z 6II.

Prijave iz približno 60 držav je ocenjevala skupina priznanih strokovnjakov za oblikovanje z vsega sveta. Izdelke so ocenjevali z vidikov, kot so inovativnost, funkcionalnost, ergonomija in vzdržljivost.

Zmagovalni izdelki bodo od 21. junija 2021 na ogled na spletni razstavi. Predstavljeni bodo tudi na posebni razstavi »Design on Stage«, ki bo od 22. junija 2021 na ogled v muzeju Red Dot Design Museum v Essnu v Nemčiji.

Nikonovi zmagovalni izdelki, ki so prejeli nagrado »Red Dot Award: Product Design 2021« vključujejo:

Digitalni fotoaparat SLR polnega formata Nikon D6

D6 je Nikonov paradni konj med digitalnimi fotoaparati SLR. Zagotavlja podporo, ki jo profesionalni športni fotografi in fotoreporterji potrebujejo za svoje najboljše delo, in je opremljen z najzmogljivejšim sistemom AF v Nikonovi zgodovini. Skupaj s široko izbiro objektivov NIKKOR F fotografom omogoča, da tiste odločilne enkratne posnetke v življenju posnamejo z več natančnosti.

Brezzrcalna fotoaparata polnega formata Nikon Z 7II in Nikon Z 6II, baterijsko držalo MB-N11

Z 7II in Z 6II sta druga generacija brezrcalnih fotoaparatov, ki sledita modeloma Z 7 in Z 6, za katera je bil razvit bajonet Z velikega premera. Zanesljivost in uporabnost sta izboljšana z uporabo dveh slikovnih procesorjev EXPEED 6, kar poveča število posnetkov, ki jih je mogoče posneti v enem rafalu neprekinjenega fotografiranja, ter omogoča uporabo dvojne reže za kartice, kar izpolnjuje potrebe uporabnikov. 

Baterijsko držalo MB-N11 je kot nalašč za navpično fotografiranje in poveča število možnih posnetkov, hkrati pa ponuja trden in udoben oprijem. Baterijsko držalo MB-N11 podpira sistem zamenjave med delovanjem in je nadvse primeren za razširjeno uporabo, kot je snemanje videoposnetkov ali posnetkov za pospešene intervalne videoposnetke.

Serija zoom objektivov NIKKOR Z f/2.8 za brezzrcalne fotoaparate

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S in NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S so zoom objektivi, ki ohranjajo stalno veliko svetlobno moč f/2,8 po celotnem obsegu zooma. Uvedba bajoneta velikega premera omogoča veliko prilagodljivost pri zasnovi objektiva, kar močno izboljša optično zmogljivost. Ti objektivi pokrivajo širok razpon goriščnih razdalj od 14 do 200 mm in tako širijo možnosti slikovnega izražanja pri še tako različnih prizorih – od pokrajin in portretov do divjih živali.

Daljnogled 10x25 STABILIZED

10x25 STABILIZED je Nikonov prvi kompaktni daljnogled, opremljen s funkcijo STABILIZED. Kompaktno in lahko zložljivo ohišje z dvema tečajema je primerno ne le za dolgo uporabo, temveč tudi za uporabo z eno roko.

Mikroskop za izobraževanje ECLIPSE Ei

Mikroskop za izobraževanje ECLIPSE Ei je zasnovan je za intuitivno uporabo in izboljšano izkušnjo učenja. Spletni vodnik omogoča hiter in preprost dostop do vadnic, ki učencem omogoča samostojno učenje.

Nagrada Red Dot Design Award je svetovno tekmovanje, ki poteka že 65 let. Več informacij je na spletnem mestu https://www.red-dot.org/

Več o družbi Nikon

Nikon je vodilni ponudnik fotografskih in slikovnih izdelkov in storitev. Njegova inovativna optična tehnologija, pa naj gre za potrošniške fotoaparate, objektive in dodatno opremo ali tiste za profesionalce, temelji na več kot 100 letih izkušenj. Blagovna znamka Nikon je po vsem svetu priznana po tem, da postavlja nove standarde v zasnovi in zmogljivosti, Nikonovi revolucionarni brezzrcalni fotoaparati serije Z in objektivi NIKKOR Z pa predstavljajo novo razsežnost optične zmogljivosti.

Nikon se zavzema, da bi bil vodilni na področju fotografske kulture, in nekaterim od najboljših vizualnih umetnikov sveta omogoča, da z vizualnim pripovedovanjem dosegajo svoj ustvarjalni potencial. Njegova večkrat nagrajena oprema fotografom in snemalcem omogoča, da svojo ustvarjalno vizijo uresničujejo na najvišji ravni.

Kot zaupanja vreden in vizionarski partner združuje vse ravni ustvarjalcev vsebin prek svoje angažirane skupnosti, tehničnega strokovnega znanja, ki je brez primere, in dostopa do izobraževalnih virov s pobudami, kot je šola Nikon School.

Več informacij o Nikonovih nagrajenih izdelkih je na spletnem mestu www.europe-nikon.com